Forskerprosjekt for unge talenter
Last ned utlysningen
Last ned maler
Formål
Støtten skal gi unge forskertalenter under 40 år innenfor alle fag og tematiske områder mulighet til å forfølge egne ideer og å lede et forskningsprosjekt. Utlysningen er rettet mot forskere på et tidlig stadium i karrieren, 2–7 år etter disputas, som har vist potensial til å utføre forskning av høy vitenskapelig kvalitet.
Om utlysningen
Vi tar imot søknader innenfor alle fag og forskningsområder og kan gi støtte til både anvendt og grunnleggende forskning.
Utlysningen består av flere temaer. For hvert tema er det et utlyst beløp og spesifiserte prioriteringer for utvelgelse av prosjektene som skal finansieres.
Du kan opprette søknad og fylle inn i søknadsskjemaet fra og med 15. desember.
Du kan gjøre ett temavalg i søknadsskjemaet. Dersom du velger Banebrytende forskning (FRIPRO), trenger du ikke levere vedlegget "Relevance to the topic". Dersom du velger et annet tema, er det obligatorisk å levere dette vedlegget.
Søkere som har valgt andre temaer enn Banebrytende forskning, men som ikke oppnår bevilgning, vil konkurrere om midlene til Banebrytende forskning dersom de oppfyller kvalifiseringskravet: 6 eller 7 på alle karakterene fra panelet.
Du kan være prosjektleder på kun én søknad som sendes inn til enten Forskerprosjekt for unge talenter (denne utlysningen), Forskerprosjekt for fornyelse, Treårig Forskerprosjekt med internasjonal mobilitet (frist 2. februar 2022), Kompetansebyggende prosjekter for næringslivet eller Samarbeidsprosjekt for å møte utfordringer i samfunn og næringsliv (frist 9. februar 2022).
Utlysningen finnes både på norsk og engelsk. Den norske utlysningsteksten er juridisk bindende.
Hvem kan søke?
Bare godkjente, norske forskningsorganisasjoner kan søke. Se listen med godkjente forskningsorganisasjoner.
Hvem kan delta i prosjektet?
Krav til prosjektansvarlig
Organisasjonen som står som prosjektansvarlig i søknadsskjemaet, må ha godkjent at søknaden sendes til Forskningsrådet.
Krav til prosjektleder
Krav til erfaring: Du må ha godkjent doktorgrad og det må ha gått mellom to og syv år fra disputasdato til søknadsfristen. Du må ha disputert tidligst 2. februar 2015 og senest 2. februar 2020.
Krav til alder: Du kan ikke ha fylt 40 år på søknadsfristdatoen. Det vil si at du må være født 3. februar 1982 eller senere.
Har det gått mer enn syv år siden disputasdatoen, eller du er født tidligere enn 3. februar 1982, kan du søke fratrekk for permisjoner, obligatorisk militær- eller siviltjeneste eller sykefravær i henhold til våre fratrekksregler.
FratrekksreglerDu kan søke fratrekk hvis du har hatt lovbestemte permisjoner, avtjent militær førstegangstjeneste eller siviltjeneste (opp til 12 måneder fratrekk for begge disse) eller hatt sammenhengende fulltids og/eller deltids sykefravær som tilsvarer minst åtte uker fulltidsfravær. Hvis du søker fratrekk for kravet til erfaring må fratrekksperiodene ha funnet sted etter disputasdatoen. Hvis du søker fratrekk for alder må fratrekksperiodene ha funnet sted etter at du fylte 18 år. For å innvilge fratrekk for alder eller erfaring, krever vi at du legger ved dokumentasjon på det du søker om fratrekk for, når du sender inn søknaden. Du må også fylle inn fratrekket i søknadsskjemaet. Vi aksepterer dokumentasjon fra NAV, lege/helsetjeneste og arbeidsgiver. Dokumentasjon fra veileder/tidligere veileder er ikke tilstrekkelig. Hvis du benytter dokumentasjon fra arbeidsgiver, må det være fra administrasjonen hos arbeidsgiver, f.eks. HR-avdelingen. Dokumentasjonen må være på norsk, svensk, dansk eller engelsk, eller det må følge med en godkjent oversettelse til et av disse språkene. Vi følger permisjonsreglene beskrevet i arbeidsmiljøloven, og du kan søke om fratrekk for permisjoner som du ville hatt krav på hvis du bodde i Norge da du hadde permisjonen. For eksempel kan du få fratrekk for foreldrepermisjon i et land hvor foreldrepermisjon ikke er lovbestemt, hvis du faktisk hadde foreldrepermisjon. Kravet er at du kan dokumentere permisjonen slik vi beskriver over. |
- Du kan ikke motta støtte til Forskerprosjekt for unge talenter mer enn én gang.
- Du må jobbe minst 25 prosent av en fulltidsstilling i prosjektet i løpet av prosjektperioden.
- Du må være ansatt i minst 50 prosent stilling ved den prosjektansvarlige forskningsorganisasjonen gjennom hele prosjektperioden.
Du kan være prosjektleder på kun én søknad som sendes inn til enten Forskerprosjekt for unge talenter (denne utlysningen), Forskerprosjekt for fornyelse, Treårig Forskerprosjekt med internasjonal mobilitet (frist 2. februar 2022), Kompetansebyggende prosjekter for næringslivet eller Samarbeidsprosjekt for å møte utfordringer i samfunn og næringsliv (frist 9. februar 2022).
Krav til samarbeidspartner
Det er bare godkjente forskningsorganisasjoner (se "Hvem kan søke?" over) eller tilsvarende forskningsorganisasjoner i andre land som kan være samarbeidspartnere og motta støtte til et Forskerprosjekt.
Andre organisasjonstyper, inkludert bedrifter og andre foretak, kan ikke være samarbeidspartnere i forskerprosjekter.
Les mer om samarbeidspartnere.
Som prosjektansvarlig og/eller samarbeidspartner i prosjektet, kan du engasjere underleverandører til å levere tjenester og bidra til gjennomføring av enkelte oppgaver i prosjektet. Underleverandører kan ikke gis rettigheter til prosjektresultater. Organisasjoner som er underlagt regelverket for offentlige anskaffelser, må på vanlig måte gjennomføre valg av underleverandør i tråd med dette regelverket. Det er ikke mulig å ha FoU-leverandører i prosjektet.
En og samme aktør kan ikke ha to ulike roller i prosjektet. Det betyr at en underleverandør ikke samtidig kan være prosjektansvarlig eller samarbeidspartner i prosjektet.
Hva kan du søke om støtte til?
Du kan søke om støtte til faktiske kostnader som er nødvendig for å gjennomføre prosjektet. Prosjektansvarlig skal hente inn opplysninger om kostnader fra samarbeidspartnerne i prosjektet. Disse kostnadene skal legges inn i kostnadsplanen under den kostnadstypen de tilhører.
Du kan få støtte til følgende kostnader:
- Personal- og indirekte kostnader, knyttet til forskertid (inkludert stipendiatstillinger) ved forskningsorganisasjonene som deltar i prosjektet. For doktorgradsstipend og postdoktorstipend er støtten begrenset oppad til tre årsverk.
- Utstyr. Dette omfatter drifts- og avskrivningskostnader for vitenskapelig utstyr og forskningsinfrastruktur som er nødvendig for å gjennomføre prosjektet.
- Driftskostnader, som er kostnader til øvrig aktivitet som er nødvendig for å gjennomføre prosjektets FoU-aktiviteter. Innkjøp fra underleverandører over 100 000 kroner må spesifiseres.
Du finner detaljert og viktig informasjon på nettsiden om hva budsjettet skal inneholde.
Dersom doktorgrads- og postdoktorstipendiater inngår i prosjektet og det foreligger konkrete planer om utenlandsopphold for disse, kan dette inngå i søknaden. Forskningsrådet har også en egen utlysning for støtte til utenlandsopphold for doktorgrads- og postdoktorstipendiater. Her kan prosjektleder søke om støtte til utenlandsopphold for stipendiater som inngår i prosjektet, i løpet av prosjektperioden.
Omfang av støtte
Vi kan gi støtte på 4–8 millioner kroner per prosjekt i denne utlysningen. Vi stiller ikke krav til egenfinansiering. Dersom våre rundsumsatser ikke dekker alle kostnader ved rekrutteringsstillinger i UH- eller instituttsektoren, eller ved forskerstillinger i UH-sektoren, forutsetter vi at dere dekker mellomlegget med egenfinansiering. For forskerstillinger i instituttsektoren skal det brukes innmeldte timesatser.
Forutsetninger for tildeling av støtte
Vi tildeler ikke statsstøtte gjennom denne utlysningen. Dette innebærer at finansieringen kun skal gå til den ikke-økonomiske aktiviteten deres. Vi forutsetter at nødvendig regnskapsmessig skille er på plass. Våre forutsetninger for bevilgning og utbetaling av støtte for første år, og eventuelle tilsagn og utbetalinger for etterfølgende år, finner du i Generelle vilkår for FoU-prosjekter.
Dersom du får innvilget prosjektet, må følgende på plass når du reviderer søknaden:
- Fra 2022 skal tilskuddsmottakere i forskningsorganisasjoner og offentlig sektor (prosjektansvarlige og samarbeidspartnere) ha handlingsplaner for likestilling (GEP)tilgjengelig på sine nettsider. Denne må være på plass innen kontraktsinngåelse for prosjekter med tilskudd fra oss. Kravet gjelder ikke for privat næringsliv, interesseorganisasjoner eller frivillig sektor.
- Forskningsrådet stiller krav om full og umiddelbar åpen tilgang (Open Access) for vitenskapelige artikler, se Plan S - åpen tilgang til publikasjoner.
- Du må utarbeide en datahåndteringsplan for eventuelle forskningsdata som blir håndtert i prosjektet. Dataene skal gjøres tilgjengelige i tråd med FAIR-prinsippene (Findable, Accessible, Interoperable and Reusable).
- Prosjektansvarlig avgjør hvilke(n) arkivløsning(er) som skal brukes for lagring av forskningsdata som kommer fram i prosjektet.
Aktuelle temaområder for denne utlysningen
Utlysningen favner alle fag og forskningsområder og vi tar imot søknader om støtte til både anvendt og grunnleggende forskning. Listen over temaer og utlyst beløp kan endres fram til utlysningen åpner for søknader fra og med 15.12.21.
Banebrytende forskning
Midlene skal gå til å fremme fri, dristig og nyskapende forskning og vitenskapelig kvalitet i internasjonal forskningsfront. Gjennom FRIPRO støtter vi både grunnleggende og anvendt forskning med mål om vitenskapelig fornyelse, hvor ideene kommer fra forskerne selv.
I FRIPRO stiller vi ingen krav om potensial for samfunnsmessige virkninger og effekter i prosjektene vi finansierer. Vi vurderer bare søknadene på dette punktet hvis slike mulige effekter er beskrevet i søknaden.
Prioritering mellom søknader
Konkurransen i FRIPRO er svært hard. Hvert år mottar vi langt flere støtteverdige søknader enn vi har midler til å innvilge. Selv blant de toppvurderte søknadene, er det kun en liten andel som blir innvilget.
Vi setter derfor et karakterkrav for å bli vurdert for finansiering fra FRIPRO. Kun søknader som får karakter 6 eller 7 fra panelene på alle vurderingskriteriene, er kvalifisert. I 2022 estimerer vi at om lag én av seks av disse vil få finansiering.
Blant de kvalifiserte søknadene legger vi mest vekt på kriteriene Kvalitet i FoU-aktiviteter og Potensial for å flytte forskningsfronten når vi velger ut søknader for finansiering.
Søknader med en prosjektleder som ikke har et pågående prosjekt i FRIPRO, vil bli prioritert framfor søknader med prosjektleder som har pågående prosjekt i FRIPRO dersom de to søknadene har tilnærmet lik vurdering. Med pågående prosjekt mener vi alle prosjekter med sluttdato 01.01.2023 eller senere i opprinnelig kontrakt.
Midler med spesielle føringer
Innenfor dette temaområdet inngår 24 millioner til fornybar energi og fangst og lagring av karbondioksid (videre kalt energimidlene). Dette er midler fra Klimaforliket i Stortinget. Beløpet tildeles relevante søknader sendt inn til FRIPRO i de tre utlysningene Forskerprosjekt for fornyelse, Forskerprosjekt for unge talenter og Treårig Forskerprosjekt med internasjonal mobilitet.
Dersom du ønsker at søknaden din skal vurderes for energimidlene, må du skrive ordet "Energy" i feltet "Andre relevante utlysninger" i søknadsskjemaet.
Behandlingsprosedyre
Energimidlene tildeles etter at FRIPROs ordinære midler er fordelt. Prioritering mellom søknadene er som for de ordinære FRIPRO-midlene, slik det er beskrevet lenger opp.
Kontakter
Andre relevante utlysninger med samme tema
Hav
Pengene skal gå til forskning om forekomst og effekter av forurensninger og andre menneskeskapte påvirkninger på naturmangfold, økosystemer, populasjoner og arter i det marine miljøet.
FNs havforskningstiår for bærekraftig utvikling startet i 2021, og har som mål å øke kunnskapen om havet og å sørge for at samfunnet tar kunnskapen i bruk slik at vi når bærekraftsmålene. I våre porteføljeplaner, som du finner i Relevante planer under, kan du lese mer om de kunnskapsbehovene som ligger til grunn for disse utlyste midlene – og som forskningen deres skal være med på å løse.
Prosjektene må handle om forskning i de åpne havområdene eller den norske kystsonen og forskningen må være relevant for Norge.
De geografiske områdene for dette temaet er:
- de polare havområder slik de er beskrevet i porteføljeplanen for Klima og polar
- Norges hav-, fjord- og kystområder
Påvirkninger og effekter på marine arter, populasjoner eller økosystem
Prosjektene skal handle om påvirkninger og deres effekter på marine arter, populasjoner eller økosystem innenfor minst ett av disse temaene:
- transportveier for miljøgifter og andre typer forurensninger fra land eller via hav- og/eller luftstrømmer, deres spredning, fordeling og konsentrasjoner i marine økosystemer
- tilførsler, transport og spredning av andre påvirkninger enn de nevnt over mellom kyst-, fjord- og havområdene
- effekter av lokale utslipp som følge av menneskelig aktivitet fra f.eks. offshore petroleumsvirksomhet, annen industri og næringsvirksomhet, havbruk, landbruk og kommunalt avløp
- samvirkende effekter av ytre påvirkninger fra f.eks. klimaendringer, miljøgifter, plast, havforsuring, ferskvannstilførsler og/eller ulik næringsaktivitet
- effekter av endringer i fysiske, vannkjemiske og/eller biogeokjemiske forhold som følge av f.eks. temperaturøkning, ferskvannstilførsler.
Påvirkninger kan være forurensende stoffer, varme, kulde, fremmede arter, ferskvannstilførsler, klimaendringer og annet som kan medføre effekter i det marine miljøet.
Relevante søknader må omfatte én eller flere av kulepunktene nevnt over, de må være innenfor det geografiske området for utlysningen og de må være relevante for Norge. Det gir ikke høyere relevanskarakter om søknaden dekker flere av kulepunktene over.
Vedlegget "Relevance to the topic" er obligatorisk hvis du velger dette temaet. Malen ligger nederst i utlysningen.
Vi har som mål å finansiere minst ett prosjekt innenfor hvert av disse områdene:
- kystnære forhold
- polare forhold
- som omhandler samvirkende effekter av ytre påvirkninger
Det er ønskelig at prosjektene som får støtte involverer seg i havforskningstiåret. Dette bør dere i så fall inkludere i kommunikasjonsplanen, og vi vil i tillegg gå nærmere inn på dette med prosjektene som får støtte.
Kontakter
Andre relevante utlysninger med samme tema
Vi lyser ut midler til Forskerprosjekt for unge talenter innenfor Produksjonsbiologi, ernæring, avl og genetikk som beskrevet under.
I tillegg lyser vi også innenfor havbruksforskning ut følgende med frist i februar 2022:
- Samarbeidsprosjekt for å møte utfordringer i samfunn og næringsliv: Produksjons- og foredlingsteknologi (lenken åpnes i et nytt vindu)
- Samarbeidsprosjekt for å møte utfordringer i samfunn og næringsliv: Arealer under press i havet og kystsonen (lenken åpnes i et nytt vindu)
For å være aktuell for finansieringen må søknaden falle inn under området/den tematiske prioriteringen:
Produksjonsbiologi, ernæring, avl og genetikk – tematisk åpen utlysning
Midlene skal gå til forskning som kan bidra til økt kunnskap om, og forståelse av, oppdrettsorganismenes produksjonsbiologi, ernæring, avl og genetikk. Forskningsområdet er nærmere beskrevet i vedlegget til porteføljeplan for Hav, programplan for havbruk som du finner under Relevante planer. Prosjekter innenfor dette forskningsområdet kan omfatte alle oppdrettsarter.
Vi lyser ut midler både for Forskerprosjekt for unge talenter (denne utlysningen) og Forskerprosjekt for fornyelse, og søknadene vil konkurrere på tvers av disse to utlysningene. Vi forventer å finansiere totalt fem prosjekter fordelt på disse to.
Når vi fastsetter karakteren for søknadens relevans vil vi vektlegge
- graden av tematisk treff på forskningsområdet (dette vektes tyngst)
- om dere har konkrete planer for internasjonalt samarbeid, for eksempel deltakelse i prosjektarbeidet, sampublisering eller mobilitet
I Forskerprosjekt for fornyelse/Forskerprosjekt for unge talenter er det ikke tillatt med partnere som er utenfor akademia/ikke er forskningsorganisasjoner, men brukergrupper kan inkluderes i prosjektene f.eks. som referansegrupper.
Vedlegget "Relevance to the topic" er obligatorisk. Malen ligger nederst i utlysningen.
Kontakter
Relevante planer
Andre relevante utlysninger med samme tema
Klima- og polarforskning
Pengene skal gå til forskning om forekomst og effekter av forurensninger og andre menneskeskapte påvirkninger på naturmangfold, økosystemer, populasjoner og arter i det marine miljøet.
Fullstendig tekst om dette temaet finner du her under temaområdet Hav.
Praktiske opplysninger
Krav til utforming
Søknaden skal opprettes og sendes inn via Mitt nettsted. Du kan endre og sende inn søknaden flere ganger fram til søknadsfristen. Vi anbefaler at du sender inn søknaden så snart du har fylt ut søknadsskjemaet og lastet opp de obligatoriske vedleggene. Når søknadsfristen går ut er det den versjonen av søknaden som ble sendt inn sist, som vi behandler.
Søknaden må oppfylle følgende krav:
- Søknaden og alle vedleggene skal skrives på engelsk, med unntak for beskrivelse av relevans for tema, som du kan skrive på norsk eller engelsk.
- Obligatoriske vedlegg må være med.
- Krav til prosjektleder og prosjektansvarlig forskningsorganisasjon må være oppfylt.
- Prosjektet må starte mellom 15.09.2022 og 15.02.2023.
- Du må søke om midler fra Forskningsrådet for det året prosjektet starter.
Søknaden kan bli avvist dersom den ikke oppfyller kravene i listen over.
Obligatoriske vedlegg
De obligatoriske vedleggene skal skrives i fastlagte maler som ligger nederst i utlysningen.
- prosjektbeskrivelse, på maksimalt 11 sider
- CV for prosjektlederen, på maksimalt fire sider
- beskrivelse av relevans for tema. Dette er obligatorisk for alle utlysningens tema med unntak av Banebrytende forskning (FRIPRO). (Lastes opp under Attachments/Other items i søknadsskjemaet.)
-
Dersom du søker fratrekk for alder eller erfaring, må dette dokumenteres. (Lastes opp under Attachments/Other items i søknadsskjemaet.)
Valgfrie vedlegg
- Legg ved CV for de mest sentrale prosjektdeltakerne, hver på maksimalt fire sider. Det er obligatorisk å bruke CV-malen nederst i utlysningen.
- Du vurderer selv hvilke prosjektdeltakere som er de mest sentrale, og i hvilke tilfeller det vil være av betydning for søknadsbehandlingen å vurdere prosjektdeltakernes kvalifikasjoner.
- Dersom du ønsker kan du legge ved en kort beskrivelse av kompetanse eller forslag til inntil tre fageksperter du mener vil egne seg til å vurdere din søknad. Vi plikter ikke å bruke forslagene, men kan benytte dem ved behov.
Andre vedlegg enn de som er nevnt her som obligatoriske og valgfrie, samt eventuelle nettsider som du lenker til i søknaden, blir ikke tatt med i vurderingen av søknaden.
Vurderingskriterier
Vi vurderer søknadene i lys av formålet med søknadstypen og etter disse kriteriene:
Forskningskvalitet – potensial for å flytte forskningsfronten| FP
• Vitenskapelig kreativitet og originalitet.
• I hvilken grad hypoteser og problemstillinger er nyskapende og dristige.
• I hvilken grad prosjektet har potensial for å frembringe ny kunnskap som flytter forskningsfronten, inkludert vesentlig utvikling/fornyelse av teori, metoder, eksperimenter eller empirisk kunnskap.
Forskningskvalitet – kvalitet i FoU-aktiviteter | FP
• Kvaliteten på problemstillingene, hypotesene og prosjektets mål, og i hvilken grad de er klart og tydelig beskrevet.
• I hvilken grad den teoretiske tilnærmingen, forskningsdesignet og metodevalget er troverdig og velegnet, og tverrfaglige innfallsvinkler er tilstrekkelig vurdert.
• Hvorvidt prosjektet tar hensyn til etiske problemstillinger, sikkerhetsspørsmål og kjønnsdimensjonen i forskningen på en tilfredsstillende måte. Hvis relevant, hvorvidt prosjektet forholder seg til brukeres/interessenters kunnskap på en tilfredsstillende måte.
Virkninger og effekter | FP
• Potensielle vitenskapelige virkninger og effekter:
I hvilken grad prosjektets planlagte resultater kan bidra til å møte viktige vitenskapelige utfordringer, både nå og i framtiden.
• Potensielle samfunnsmessige virkninger og effekter (kun dersom søker selv har beskrevet dette i søknaden):
I hvilken grad prosjektets planlagte resultater er relevante for FNs bærekraftsmål eller har potensiale for å bidra til å møte andre viktige samfunnsutfordringer, både nå og i framtiden.
• I hvilken grad de potensielle virkningene og effektene er tydelig formulert og troverdige.
Formidling, kommunikasjon og utnyttelse
• Kvaliteten på og omfanget av formidling til og involvering av forskjellige målgrupper, inkludert relevante interessenter/brukere.
Gjennomføring | FP
• I hvilken grad prosjektleder har relevant kompetanse og erfaring og har vist evne til å utføre forskning av høy kvalitet (sett i forhold til hans/hennes karrierestadium).
• I hvilken grad prosjektdeltakerne utfyller hverandre, og i hvilken grad prosjektgruppen innehar den nødvendige kompetansen for å gjennomføre prosjektet på en effektiv måte.
Kvaliteten på prosjektets organisering og ledelse
• I hvilken grad prosjektets organisering er effektiv, inkludert i hvilken grad ressursene til de forskjellige arbeidspakkene er tilstrekkelige og i samsvar med prosjektets mål og leveranser.
• I hvilken grad oppgavene i prosjektet er fordelt på en måte som sikrer at alle prosjektdeltakere har en tydelig rolle og tilstrekkelig med ressurser til å fylle denne rollen.
• I hvilken grad ledelse og styring i prosjektet er organisert på en egnet måte.
Relevans for valgt tema
Behandlingsprosedyre
Vi vurderer søknaden din slik den er sendt inn, og tar ikke hensyn til hvordan en lik eller tilnærmet lik søknad har blitt vurdert tidligere hos oss.
Først behandles søknadene i en felles prosess, i et sett av paneler som er inndelt etter søknadenes forskningsinnhold. Søknadene blir vurdert uavhengig av hvilket tema i utlysningen søkeren har valgt. Deretter vurderes søknadens relevans for valgt tema.
Søknader som i utgangspunktet er rettet mot andre temaer enn Banebrytende forskning (FRIPRO), men ikke får bevilgning, vil konkurrere om midlene til Banebrytende forskning dersom de oppfyller kvalifiseringskravet: karakter 6 eller 7 på alle kriteriene som panelet vurderer. Det strenge kravet er satt pga. svært lav innvilgelsesprosent.
Når vi prioriterer mellom søknader i arbeidet med rangerte lister til porteføljestyrene, gjør vi en porteføljevurdering som tar hensyn til følgende faktorer:
- karakterene som er gitt i vurderingene av søknadene
- en god fordeling av prosjekter på temaets prioriterte områder
- sammenhengen mellom søknadstilfang og kvaliteten på søknadene innenfor samme tema i andre utlysninger i 2022
- eventuelle endringer i departementenes økonomiske eller faglige føringer for bevilgningen
- at prosjekter med kvinnelig prosjektleder blir prioritert når søknadene ellers vurderes likt
Her kan du lese mer om behandlingsprosedyren av Forskerprosjekt.
Om søknadsresultatene
- Søkt beløp
- Kr 3 728 279 000
- Tildelte midler
- Kr 262 263 000
- Mottatte søknader
- 474
- Innvilgede søknader
- 33
Prosjektnr. | Organisasjon | Prosjekttittel | Tema | Søkt beløp | Publisert |
---|---|---|---|---|---|
334144 | Universitetet i Stavanger | Good Fire: An Environmental History of Prescribed Burning in Norway and the North | Banebrytende forskning (FRIPRO) | Kr 8 000 000 | 02.09.2022 |
334328 | Oslo universitetssykehus HF | Decoding the Cancer Stem Cell Niche in Triple-Negative Breast Cancer | Banebrytende forskning (FRIPRO) | Kr 7 816 000 | 02.09.2022 |
334444 | Universitetet i Oslo | Advances in unstable motivic homotopy theory (ADUM) | Banebrytende forskning (FRIPRO) | Kr 7 994 000 | 02.09.2022 |
334606 | Universitetet i Oslo | Word, Sound and Power: The Lyrical Making of African Diaspora Futures | Banebrytende forskning (FRIPRO) | Kr 7 883 000 | 02.09.2022 |
334615 | CICERO Senter for klimaforskning | Political Parties and Climate Change: Positions, Polarisation and Policy Relevance (PARTYCLIM) | Banebrytende forskning (FRIPRO) | Kr 8 000 000 | 02.09.2022 |
334622 | Universitetet i Oslo | A 100 Myr paleomagnetic data gap: Investigating anomalous behaviour of Earth’s magnetic field in the middle Paleozoic | Banebrytende forskning (FRIPRO) | Kr 7 999 000 | 02.09.2022 |
334633 | NTNU | Coordination between cell wall integrity and cell cycle activity in plants | Banebrytende forskning (FRIPRO) | Kr 7 906 000 | 02.09.2022 |
334676 | NTNU | A sucker for taste – Octopus chemotactile sense as a model for molecular evolution and ecological adaptations in marine chemosensory systems | Banebrytende forskning (FRIPRO) | Kr 7 995 000 | 02.09.2022 |
334689 | Universitetet i Oslo | Labor Entanglements across the Atlantic: US-Scandinavian Activism, Networks and Visions for Society in the Twentieth Century | Banebrytende forskning (FRIPRO) | Kr 8 000 000 | 02.09.2022 |
334724 | Norsk institutt for naturforskning - NINA | Sounds like Norway: the aural experiences of outdoor life and biodiversity | Banebrytende forskning (FRIPRO) | Kr 7 385 000 | 02.09.2022 |
334912 | Norges handelshøyskole | FIRM POWER, WORKER POWER, AND THE STRUCTURE OF LABOR MARKETS | Banebrytende forskning (FRIPRO) | Kr 8 000 000 | 02.09.2022 |
334920 | Universitetet i Oslo | Prediction and Stratification of Substance Use in Bipolar Disorder to Improve Disease Outcome (PASS-BD) | Banebrytende forskning (FRIPRO) | Kr 8 000 000 | 02.09.2022 |
334997 | Universitetet i Oslo | KeyMAT: Advanced Synthesis Designs to Unlock Redox/Acidity Cooperativity in Nanoporous Materials for Selective Oxidation Reactions | Banebrytende forskning (FRIPRO) | Kr 8 000 000 | 02.09.2022 |
335111 | Universitetet i Oslo | Evolutionary Convergence in Historical Oceans: The case of whales and ichthyosaurs | Banebrytende forskning (FRIPRO) | Kr 8 000 000 | 02.09.2022 |
335227 | Universitetet i Bergen | Why, how, and where do magnetic fields discharge? | Banebrytende forskning (FRIPRO) | Kr 7 495 000 | 02.09.2022 |
335380 | Universitetet i Oslo | Labour market institutions, technological change and inequality | Banebrytende forskning (FRIPRO) | Kr 8 000 000 | 02.09.2022 |
335388 | Universitetet i Stavanger | Uncovering the nature of dark matter in the multi-messenger era | Banebrytende forskning (FRIPRO) | Kr 7 970 000 | 02.09.2022 |
335497 | Universitetet i Oslo | Tracing the impact of evolved stars on the Galactic chemical enrichment | Banebrytende forskning (FRIPRO) | Kr 7 995 000 | 02.09.2022 |
335519 | SINTEF | SaltyPORE: Salt precipitation in porous aquifers during CO2 injection | Banebrytende forskning (FRIPRO) | Kr 8 000 000 | 02.09.2022 |
335688 | Universitetet i Oslo | Engaging intracellular immunity to eradicate neurodegenerative disease | Banebrytende forskning (FRIPRO) | Kr 8 000 000 | 02.09.2022 |
335737 | Chr. Michelsens institutt | Conservation Labor: A New frontier in Labor Theory and Conservation Science (CONLAB) | Banebrytende forskning (FRIPRO) | Kr 8 000 000 | 02.09.2022 |
335746 | Folkehelseinstituttet | Healthcare Workers Well-Being and Safety (WeBeSafe): Ensuring a Sustainable Workforce in the Healthcare sector for the 21st Century | Banebrytende forskning (FRIPRO) | Kr 8 000 000 | 02.09.2022 |
335828 | Vestre Viken HF | Assessing the presence of covert consciousness in unresponsive dying patients. A translational research project. | Banebrytende forskning (FRIPRO) | Kr 7 872 000 | 02.09.2022 |
335842 | Oslo universitetssykehus HF | Ruptured nuclear envelopes in cancer | Banebrytende forskning (FRIPRO) | Kr 8 000 000 | 02.09.2022 |
335903 | Stiftelsen NORSAR | Airborne Inversion of Rayleigh waves | Banebrytende forskning (FRIPRO) | Kr 8 000 000 | 02.09.2022 |
336085 | Folkehelseinstituttet | Neurodevelopmental cascades and resilience in the context of the family environment | Banebrytende forskning (FRIPRO) | Kr 8 000 000 | 02.09.2022 |
334819 | Havforskningsinstituttet | Ecophysiology of Atlantic salmon: Genetics versus Environment | Havbruk | Kr 8 000 000 | 02.09.2022 |
334821 | NORGES MILJØ- OG BIOVITENSKAPELIGE UNIVERSITET (NMBU) | (DigiFishent): Digital phenotyping for more feed and resource efficient Atlantic salmon | Havbruk | Kr 7 959 000 | 02.09.2022 |
334760 | HAVFORSKNINGSINSTITUTTET | The impact of climate change on Arctic blue carbon (BlueARC) | Marin | Kr 7 997 000 | 02.09.2022 |
334996 | HAVFORSKNINGSINSTITUTTET AVD BERGEN | Plankton size and planktivore competition along the Norwegian coast and fjords: ecological implications of warmer and darker waters | Marin | Kr 7 998 000 | 02.09.2022 |
335489 | AKVAPLAN-NIVA AS | Moving from field studies to ex vivo models for understanding and predicting toxicological responses to multiple stressors in marine mammals | Marin | Kr 8 000 000 | 02.09.2022 |
335543 | HAVFORSKNINGSINSTITUTTET | Fate and effects of perfluoroalkyl substances and their precursors and alternatives in Norwegian marine environments and seafood species | Marin | Kr 7 999 000 | 02.09.2022 |
335894 | Universitetet i Oslo | Using the past (& present) to predict the effects of changing food environment and temperature on Northeast Arctic cod in the Barents Sea. | Marin | Kr 8 000 000 | 02.09.2022 |
Meldinger ved utskriftstidspunkt 22. desember 2024, kl. 02.09 CET