Forskerprosjekt for unge talenter
Last ned utlysningen
Last ned maler
Viktige datoer
September 2020
Alle maler blir tilgjengelige
5. nov. 2020
Webinar for forskningsorganisasjoner
10. nov. 2020
Webinar for universiteter og høgskoler
12. nov. 2020
Webinar for institutter og helseforetak
November 2020
tlysningsteksten blir komplett i løpet av november
16. des. 2020
Åpen for søknad
13. jan. 2021
Webinar om søknadsskjemaet
10. feb. 2021
Søknadsfrist
1. jul. 2021
Tidligste tillatte prosjektstart
1. des. 2021
Seneste tillatte prosjektstart
30. nov. 2025
Seneste tillatte prosjektslutt
Viktige datoer
Formål
Støtten skal gi unge forskertalenter under 40 år innenfor alle fag og tematiske områder mulighet til å forfølge egne ideer og å lede et forskningsprosjekt. Utlysningen er rettet mot forskere på et tidlig stadium i karrieren, 2–7 år etter disputas, som har vist potensial til å utføre forskning av høy vitenskapelig kvalitet.
Om utlysningen
Vi tar imot søknader innenfor alle fag og forskningsområder og kan gi støtte til både anvendt og grunnleggende forskning.
Utlysningen består av mange tema. For hvert tema er det et utlyst beløp og spesifiserte prioriteringer for utvelgelse av prosjektene som skal finansieres.
Du kan være prosjektleder på kun én søknad som sendes inn til enten Forskerprosjekt for unge talenter (denne utlysningen), Forskerprosjekt for fornyelse, Treårig Forskerprosjekt med internasjonal mobilitet, Kompetansebyggende prosjekter for næringslivet eller Samarbeidsprosjekt for å møte utfordringer i samfunn og næringsliv, alle med søknadsfrist enten 10. eller 17. februar 2021.
Utlysningen finnes både på norsk og engelsk. Den norske utlysningsteksten er juridisk bindende.
Hvem kan søke?
Bare godkjente, norske forskningsorganisasjoner kan søke. Se listen med godkjente forskningsorganisasjoner.
Hvem kan delta i prosjektet?
Krav til prosjektansvarlig
Organisasjonen som står som prosjektansvarlig i søknadsskjemaet, må ha godkjent at søknaden sendes til Forskningsrådet.
Krav til prosjektleder
Krav til erfaring: Du må ha godkjent doktorgrad og det må ha gått mellom to og syv år fra disputasdato til søknadsfristen. Du må ha disputert tidligst 10. februar 2014 og senest 10. februar 2019.
Krav til alder: Du kan ikke ha fylt 40 år på søknadsfristdatoen. Det vil si at du må være født 11. februar 1981 eller senere.
Har det gått mer enn syv år siden disputasdatoen, eller du er født 10. februar 1981 eller tidligere, kan du søke fratrekk for permisjoner, obligatorisk militær- eller siviltjeneste eller sykefravær i henhold til våre fratrekksregler.
Fratrekksregler Hvis du søker fratrekk for kravet til erfaring må fratrekksperiodene ha funnet sted etter disputasdatoen. Hvis du søker fratrekk for alder må fratrekksperiodene ha funnet sted etter at du fylte 18 år. For å innvilge fratrekk for alder eller erfaring, krever vi at du legger ved dokumentasjon på det du søker om fratrekk for, når du sender inn søknaden. Du må også fylle inn fratrekket i søknadsskjemaet. Vi aksepterer dokumentasjon fra NAV, lege/helsetjeneste og arbeidsgiver. Dokumentasjon fra veileder/tidligere veileder er ikke tilstrekkelig. Hvis du benytter dokumentasjon fra arbeidsgiver, må det være fra administrasjonen hos arbeidsgiver, f.eks. HR-avdelingen. Dokumentasjonen må være på norsk, svensk, dansk eller engelsk, eller det må følge med en godkjent oversettelse til et av disse språkene. Vi følger permisjonsreglene beskrevet i arbeidsmiljøloven, og du kan søke om fratrekk for permisjoner som du ville hatt krav på hvis du bodde i Norge da du hadde permisjonen. For eksempel kan du få fratrekk for foreldrepermisjon i et land hvor foreldrepermisjon ikke er lovbestemt, hvis du faktisk hadde foreldrepermisjon. Kravet er at du kan dokumentere permisjonen slik vi beskriver over. |
- Du kan ikke motta støtte til Forskerprosjekt for unge talenter mer enn én gang.
- Du må jobbe minst 25 prosent av en fulltidsstilling i prosjektet i løpet av prosjektperioden.
- Du må være ansatt i minst 50 prosent stilling ved den prosjektansvarlige forskningsorganisasjonen gjennom hele prosjektperioden.
Du kan være prosjektleder på kun én søknad som sendes inn til enten Forskerprosjekt for unge talenter (denne utlysningen), Forskerprosjekt for fornyelse, Treårig Forskerprosjekt med internasjonal mobilitet, Kompetansebyggende prosjekter for næringslivet eller Samarbeidsprosjekt for å møte utfordringer i samfunn og næringsliv, alle med søknadsfrist enten 10. eller 17. februar 2021.
Krav til samarbeidspartner
Det er bare godkjente forskningsorganisasjoner (se "Hvem kan søke?" over) eller tilsvarende forskningsorganisasjoner i andre land som kan være samarbeidspartnere og motta støtte til et Forskerprosjekt.
Andre organisasjonstyper, inkludert bedrifter og andre foretak, kan ikke være samarbeidspartnere i forskerprosjekter.
Prosjektansvarlig og/eller samarbeidspartnere i prosjektet kan engasjere FoU-leverandører (underleverandør) til å levere FoU-tjenester eller bidra til gjennomføring av enkelte oppgaver i prosjektet.
Les mer om samarbeidspartnere og FoU-leverandører.
Se også informasjonssiden vår om statsstøtteregelverket.
En og samme aktør kan ikke inneha to ulike roller i prosjektet. Det betyr at en underleverandør ikke samtidig kan være prosjektansvarlig eller samarbeidspartner i prosjektet.
Hva kan du søke om støtte til?
Du finner detaljert og viktig informasjon på nettsiden om hva budsjettet skal inneholde.
Du kan søke om støtte til faktiske kostnader som er nødvendig for å gjennomføre prosjektet. Prosjektansvarlig skal hente inn opplysninger om kostnader fra samarbeidspartnerne i prosjektet. Disse kostnadene skal legges inn i kostnadsplanen under den kostnadstypen de tilhører.
Du kan få støtte til følgende kostnader:
- Personal- og indirekte kostnader, knyttet til forskertid (inkludert stipendiatstillinger) ved forskningsorganisasjonene som deltar i prosjektet. For doktorgradsstipend og postdoktorstipend er støtten begrenset oppad til tre årsverk.
- Innkjøp av FoU-tjenester. Prosjektansvarlig og samarbeidspartnere kan sammen eller hver for seg kjøpe FoU-relaterte tjenester fra offentlige og private leverandører.
- Utstyr. Dette omfatter drifts- og avskrivningskostnader for vitenskapelig utstyr og forskningsinfrastruktur som er nødvendig for å gjennomføre prosjektet.
- Driftskostnader, som er kostnader til øvrig aktivitet som er nødvendig for å gjennomføre prosjektets FoU-aktiviteter.
Dersom doktorgrads- og postdoktorstipendiater inngår i prosjektet og det foreligger konkrete planer om utenlandsopphold for disse, kan dette inngå i søknaden. Forskningsrådet har også en egen utlysning for støtte til utenlandsopphold for doktorgrads- og postdoktorstipendiater. Her kan prosjektleder søke om støtte til utenlandsopphold for stipendiater som inngår i prosjektet, i løpet av prosjektperioden.
Vi kan gi støtte på 4–8 millioner kroner per prosjekt i denne utlysningen. Det stilles ikke krav til egenfinansiering, men dersom våre satser for forskertid i UH-sektoren ikke dekker alle kostnader forbundet med en forsker- eller rekrutteringsstilling, forutsetter Forskningsrådet noe egenfinansiering.
Forutsetning for støtte
Forskningsrådet tildeler ikke statsstøtte gjennom denne utlysningen. Dette innebærer at Forskningsrådets finansiering kun skal gå til forskningsorganisasjonenes ikke-økonomiske aktivitet. Vi forutsetter at nødvendig regnskapsmessig skille er på plass. Foretak kan ikke motta støtte til å dekke prosjektkostnader eller motta indirekte støtte gjennom rettigheter til prosjektresultater.
Forskningsrådets forutsetninger for bevilgning og utbetaling av støtte for første år, og eventuelle tilsagn og utbetalinger for etterfølgende år, er angitt i Generelle vilkår for FoU-prosjekter.
Forskningsartikler og forskningsdata
Prosjektansvarlig forskningsorganisasjon avgjør hvilke(n) arkivløsning(er) som skal brukes for lagring av forskningsdata som oppstår i prosjektet.
Prosjektansvarlig forskningsorganisasjon oppgir dette i forbindelse med revidering av søknad.
Forskningsresultatene skal gjøres tilgjengelig ved deling og publisering i tråd med Forskningsrådets policy for åpen forskning.
Om medisinske og helsefaglige studier som involverer mennesker
For medisinske og helsefaglige studier som involverer mennesker stiller Forskningsrådet særskilte krav og retningslinjer om prospektiv registrering av studier og offentliggjøring av resultater.
Aktuelle temaområder for denne utlysningen
Utlysningen favner alle fag og forskningsområder og vi tar imot søknader om støtte til både anvendt og grunnleggende forskning.
Banebrytende forskning
Midlene skal gå til den mest grensesprengende forskningen og den forskningen som har høyest vitenskapelig kvalitet, uavhengig av fag eller tema. Vi støtter de beste prosjektene innenfor både grunnleggende og anvendt forskning, som bidrar til å styrke vår nasjonale kunnskapsberedskap. Midlene skal særlig fremme vitenskapelig kvalitet i internasjonal forskningsfront, og dristig og nyskapende forskning.
Prioritering mellom søknader
Kun søknader med karakter 6 eller 7 på samlet vurdering, samt karakter 6 eller 7 på vurderingskriteriet Excellence fra panelet kan få finansiering. Vi legger vekt på søknadenes rangering i panelene.
Midler med spesielle føringer
Innenfor temaområdet banebrytende forskning (FRIPRO) i de tre utlysningene Forskerprosjekt for fornyelse, Forskerprosjekt for unge talenter og Treårig Forskerprosjekt med internasjonal mobilitet, inngår midler fra Klimaforliket i Stortinget og Teknologiløftet i Langtidsplanen for forskning og høyere utdanning:
24 millioner til fornybar energi og fangst og lagring av karbondioksid
Dersom søknaden din er relevant for disse midlene, må du skrive ordet "Energy" i feltet "Andre relevante programmer/aktiviteter/prosjekter" i søknadsskjemaet.
25 millioner til grunnleggende IKT-forskning for digital transformasjon
Dersom søknaden din er relevant for disse midlene må du skrive ordet "ICT" i feltet "Andre relevante programmer/aktiviteter/prosjekter" i søknadsskjemaet.
Behandlingsprosedyre
Søknader om Forskerprosjekt for unge talenter som er relevante for midlene med spesielle føringer, vil i første omgang bli vurdert på lik linje med de andre søknadene om Forskerprosjekt for unge talenter til banebrytende forskning, innenfor de 390 millionene beskrevet ovenfor. De som når opp i denne konkurransen, vil få tildelt midler derfra. Deretter er det porteføljestyrene som tildeler midlene med spesielle føringer til relevante prosjekter.
Kontaktpersoner
Les mer om FRIPRO
Andre relevante utlysninger med samme tema
Hav
Samlet lyser vi ut 85 millioner til dette temaet, fordelt på tre prioriterte områder og tre utlysninger. Søknader innenfor hvert prioriterte område vil konkurrere på tvers av utlysningene. Dere velger utlysning basert på om det er behov for eller nyttig å ha med samarbeidspartnere utenfor akademia.
Forskningsområder |
Utlysning |
Antall prosjekter forventet innvilget |
||
Forskerprosjekt for fornyelse |
Forskerprosjekt for unge talenter |
Samarbeidsprosjekt |
||
Marine økosystemer |
X |
X |
X |
4-6 |
Forurensning og annen økosystempåvirkning |
X |
|
X |
1-2 |
Forvaltning og samfunnsperspektiver |
X |
|
X |
1-2 |
Marine økosystemer – tematisk åpen utlysning
Forskningsområdet Marine økosystemer er rettet mot å øke forståelsen av økosystemenes struktur, funksjon, variasjon og endring for å kunne forvalte norske kyst- og havområder på en langsiktig og bærekraftig måte. Forskningsområdet er nærmere beskrevet i programplanen for MARINFORSK.
Relevans
Når vi fastsetter karakteren for søknadens relevans, vurderer vi hvor godt søknaden treffer forskningsområdet. Vedlegget "Relevance to the topic" er obligatorisk hvis du velger temaet, og det skal fremgå tydelig hvilket av de fire forskningsområdene over, søknaden retter seg mot. Malen ligger nederst i utlysningen.
Når vi fastsetter relevanskarakter, vil vi også vektlegge rekrutteringsstillinger (ph.d. eller postdoktor).
Kontaktpersoner
Relevante planer
Andre relevante utlysninger med samme tema
Samlet lyser vi ut 80 millioner til dette temaet, fordelt på tre prioriterte områder og tre utlysninger. Søknader innenfor hvert prioritert område vil konkurrere på tvers av utlysningene. Dere velger utlysning basert om det er behov for eller nyttig å ha med samarbeidspartnere utenfor akademia.
Forskningsområder |
Utlysning |
|
|
Antall prosjekter forventet innvilget |
|
Forskerprosjekt for fornyelse |
Forskerprosjekt for unge talenter |
Samarbeids-prosjekt |
|
Fiskehelse og fiskevelferd |
X |
X |
X |
3-4 |
Fôrer vi laksen til mangelsykdommer? |
X |
|
X |
1-2 |
Verdikjede for slam |
X |
|
X |
1-2 |
Fiskehelse og fiskevelferd – tematisk åpen utlysning
Unge forskertalenter lyses kun ut innenfor dette området. Prosjekter kan omfatte alle oppdrettsarter, og all forskning som kan bidra til økt kunnskap om og forståelse av oppdrettsorganismenes helse og velferd, vil være relevant. Forskningsområdet er nærmere beskrevet i programplanen for HAVBRUK.
Relevans
Når vi fastsetter karakteren for søknadens relevans, vurderer vi hvor godt søknaden treffer forskningsområdet. Vedlegget "Relevance to the topic" er obligatorisk hvis du velger temaet havbruksforskning. Malen ligger nederst i utlysningen. I tillegg vil vi i vurderingen vektlegge relevant internasjonalt samarbeid.
Kontaktpersoner
Relevante planer
Andre relevante utlysninger med samme tema
Naturvitenskap og teknologi
Midlene skal bidra til økt grunnleggende kunnskap om verdensrommet og jorda og til utviklingen av en ny generasjon romforskere. Midlene skal dessuten bidra til forskningsmessig utnyttelse av norsk romaktivitet spesielt knyttet til Norges deltakelse i European Space Agency (ESA), European Incoherent SCATter (EISCAT) og Nordic Optical Telescope (NOT).
Prosjekter som er aktuelle å finansiere innenfor dette temaet, må falle inn under minst ett av disse tre tematiske områdene:
- sol-jord fysikk med vekt på forståelse av grunnleggende prosesser i solen og dens atmosfære og hvordan solvind og solaktivitet påvirker jordas øvre atmosfære og det globale miljøet
- universets oppbygning og utvikling med vekt på forståelsen av fundamentale astrofysiske prosesser
- jordobservasjon fra satellitter med vekt på klimaovervåkning, ressurskartlegging, forurensning ved petroleumsvirksomhet, overvåkning og forvaltning av polarområdene
Områdene er utdypet i programplan for ROMFORSKNING.
Når vi fastsetter karakteren for søknadens relevans, vil vi også vektlegge:
- relevans for forskningsmessig utnyttelse av norsk romaktivitet spesielt knyttet ESA, EISCAT og/eller NOT
- rekrutteringsstillinger (ph.d.-er og/eller postdoktorer)
Vedlegget "Relevance to the topic" er obligatorisk hvis du velger dette temaet. Malen ligger nederst i utlysningen.
Kontaktpersoner
Andre relevante utlysninger med samme tema
Utdanning og kompetanse
Midlene skal gå til forskning om og for utdanningssektoren. Målet er å bygge kunnskap av høy kvalitet og relevans for politikkutforming, forvaltning og praksisfelt, og bidra til kunnskapsbasert utvikling.
Prosjekter som er aktuelle å finansiere må være relevant for minst ett av de fire områdene:
- A: Læringsprosesser, vurderingsformer og læringsutbytte
- B: Praksis, profesjonsutøvelse og kompetanseutvikling
- C: Styring, ledelse, organisering og resultatoppnåelse
- D: Utdanning, samfunn og arbeidsliv
Områdene er utdypet i porteføljeplanen for Utdanning og kompetanse i kap. 2.2. Siste avsnitt om område B i porteføljeplanen omhandler forskningskompetanse i utvalgte profesjonsutdanninger og er ikke relevant for denne utlysningen.
Det er åpent for prosjekter som ser på flere av områdene i sammenheng.
Vi etterspør forskning for og om hele utdanningssektoren og alle utdanningsnivåer, ifra barnehage og skole til høyere utdanning og læring i og utenfor arbeidslivet. Også prosjekter som ser på overgangene mellom nivåene i utdanningsløpet og overgangen fra utdanning til arbeidsliv er relevante.
Når vi fastsetter karakteren for søknadens relevans, vil vi også vektlegge:
- aktivt samarbeid med minst én annen norsk forskningsorganisasjon
- aktivt internasjonalt samarbeid
- rekrutteringsstillinger
- tverr- eller flerfaglig samarbeid mellom to eller flere fag
Vedlegget "Relevance to the topic" er obligatorisk hvis du velger dette temaet. Malen ligger nederst i utlysningen.
Kontaktpersoner
Relevante planer
Andre relevante utlysninger med samme tema
Velferd, kultur og samfunn
Midlene skal gå til forskning som gir kunnskap om, og bidrar til å løse, samfunnsutfordringer innenfor ett eller flere av temaområdene beskrevet i porteføljeplanens vedlegg om Velferd, arbeidsliv og migrasjon:
- velferd, levekår og ulikhet
- omstillingsdyktig, inkluderende og helsefremmende arbeidsliv
- aktivt medborgerskap, migrasjon og institusjonenes rolle
Migrasjonsforskning må, i denne utlysningen, knyttes til integrering, velferd og arbeid for å være relevant.
Når vi fastsetter karakteren for søknadens relevans, vil vi også vektlegge:
- fler- og tverrfaglighet hvor rettsvitenskapelige, helsefaglige, teknologiske og/eller humanistiske perspektiver er inkludert
- aktivt nasjonalt og internasjonalt samarbeid
Vedlegget "Relevance to the topic" er obligatorisk hvis du velger dette temaet. Malen ligger nederst i utlysningen.
Kontaktpersoner
Andre relevante utlysninger med samme tema
Praktiske opplysninger
Krav til utforming
Søknaden skal opprettes og sendes inn via Mitt nettsted. Du kan endre og sende inn søknaden flere ganger fram til søknadsfristen. Vi anbefaler at du sender inn søknaden så snart du har fylt ut søknadsskjemaet og lastet opp de obligatoriske vedleggene. Når søknadsfristen går ut er det den versjonen av søknaden som ble sendt inn sist, som vi behandler.
Søknaden må oppfylle følgende krav:
- Søknaden og alle vedleggene skal skrives på engelsk, med unntak for beskrivelse av relevans for tema, som du kan skrive på norsk eller engelsk.
- Obligatoriske vedlegg må være med.
- Krav til prosjektleder og prosjektansvarlig forskningsorganisasjon må være oppfylt.
- Prosjektet må starte mellom 01.07.2021 og 01.12.2021.
- Du må søke om midler fra Forskningsrådet for 2021.
Søknaden kan bli avvist dersom den ikke oppfyller kravene i listen over.
Obligatoriske vedlegg
De obligatoriske vedleggene skal skrives i fastlagt mal som du finner nederst i utlysningen.
- Prosjektbeskrivelse, på maksimalt 11 sider
- CV for prosjektlederen, på maksimalt fire sider
- Beskrivelse av relevans for tema. Dette er obligatorisk for alle utlysningens tema med unntak av Banebrytende forskning (FRIPRO). (Lastes opp under Attachments/Other items i søknadsskjemaet.)
- Dersom du søker fratrekk for alder eller erfaring, må dette dokumenteres. (Lastes opp under Attachments/Other items i søknadsskjemaet.)
Valgfrie vedlegg
- Legg ved CV for de mest sentrale prosjektdeltakerne, hver på maksimalt fire sider. Det er obligatorisk å bruke CV-malen nederst i utlysningen.
- Du vurderer selv hvilke prosjektdeltakere som er de mest sentrale, og i hvilke tilfelle det vil være av betydning for søknadsbehandlingen å vurdere prosjektdeltakernes kvalifikasjoner.
- Dersom du ønsker kan du legge ved forslag til inntil tre fageksperter du mener vil egne seg til å vurdere din søknad, basert på faglig kompetanse og habilitet.
- Vi plikter ikke å bruke forslagene, men kan benytte dem ved behov.
Andre vedlegg enn de som er nevnt her som obligatoriske og valgfrie, samt eventuelle nettsider som du lenker til i søknaden, blir ikke tatt med i vurderingen av søknaden.
Vurderingskriterier
Vi vurderer søknadene ut fra disse kriteriene:
Forskningskvalitet | FP
• Vitenskapelig kreativitet og originalitet.
• I hvilken grad hypoteser og problemstillinger er nyskapende og dristige.
• I hvilken grad prosjektet har potensial for å frembringe ny kunnskap som flytter forskningsfronten, inkludert vesentlig utvikling/fornyelse av teori, metoder, eksperimenter eller empirisk kunnskap.
Kvaliteten på prosjektets FoU-aktiviteter
• Kvaliteten på problemstillingene, hypotesene og prosjektets mål, og i hvilken grad de er klart og tydelig beskrevet.
• I hvilken grad den teoretiske tilnærmingen, forskningsdesignet og metodevalget er troverdig og velegnet, og tverrfaglige innfallsvinkler er tilstrekkelig vurdert.
• Hvorvidt prosjektet tar hensyn til etiske problemstillinger, sikkerhetsspørsmål og kjønnsdimensjonen i forskningen på en tilfredsstillende måte. Hvis relevant, hvorvidt prosjektet forholder seg til brukeres/interessenters kunnskap på en tilfredsstillende måte.
Virkninger og effekter | FP
• Potensielle vitenskapelige virkninger og effekter:
I hvilken grad prosjektets planlagte resultater kan bidra til å møte viktige vitenskapelige utfordringer, både nå og i framtiden.
• Potensielle samfunnsmessige virkninger og effekter (kun dersom søker selv har beskrevet dette i søknaden):
I hvilken grad prosjektets planlagte resultater er relevante for FNs bærekraftsmål eller har potensiale for å bidra til å møte andre viktige samfunnsutfordringer, både nå og i framtiden.
• I hvilken grad de potensielle virkningene og effektene er tydelig formulert og troverdige.
Formidling, kommunikasjon og utnyttelse
• Kvaliteten på og omfanget av formidling til og involvering av forskjellige målgrupper, inkludert relevante interessenter/brukere.
Gjennomføring | FP
• I hvilken grad prosjektleder har relevant kompetanse og erfaring og har vist evne til å utføre forskning av høy kvalitet (sett i forhold til hans/hennes karrierestadium).
• I hvilken grad prosjektdeltakerne utfyller hverandre, og i hvilken grad prosjektgruppen innehar den nødvendige kompetansen for å gjennomføre prosjektet på en effektiv måte.
Kvaliteten på prosjektets organisering og ledelse
• I hvilken grad prosjektets organisering er effektiv, inkludert i hvilken grad ressursene til de forskjellige arbeidspakkene er tilstrekkelige og i samsvar med prosjektets mål og leveranser.
• I hvilken grad oppgavene i prosjektet er fordelt på en måte som sikrer at alle prosjektdeltakere har en tydelig rolle og tilstrekkelig med ressurser til å fylle denne rollen.
• I hvilken grad ledelse og styring i prosjektet er organisert på en egnet måte.
Samlet vurdering fra fageksperten/panelet | FP
Relevans for valgt tema
Behandlingsprosedyre
Se en detaljert beskrivelse av behandlingsprosedyren her.
Forvurdering
Søknader som ikke tilfredsstiller de formelle kravene, kan bli avvist.
Panelbehandling
Søknadene vurderes så av fageksperter, som senere samles i panelmøte og sammen blir enige om endelige karakterer for vurderingskriteriene og samlet vurdering og utarbeider omforente skriftlige vurderinger.
Relevansvurdering
Forskningsrådet vurderer søknadens relevans for valgt tema. Vi benytter prosjektbeskrivelsen, ekspertpanelets vurdering av søknaden og vedlegget Relevance to the topic som grunnlag for dette. Søknader som retter seg mot temaet Banebrytende forskning (FRIPRO) blir ikke relevansvurdert.
Porteføljevurdering
Når vi prioriterer mellom søknader i arbeidet med innstillingen gjør vi en helhetlig porteføljevurdering som tar hensyn til følgende:
- karakterene som er gitt i vurderingen av søknadene. Samlet karakter fra panelet tillegges mer vekt enn karakter for relevans.
- en god fordeling av prosjekter på temaets prioriterte områder
- sammenhengen mellom søknadstilfang og kvaliteten på søknadene innenfor samme tema i andre utlysninger i 2021
- eventuelle endringer i departementenes økonomiske eller faglige føringer for bevilgningen
- at prosjekter med kvinnelig prosjektleder blir prioritert når søknadene ellers vurderes likt
Forslag til innstilling legges fram for porteføljestyret, som har bevilgningsfullmakt.
Vær oppmerksom på at utlyst beløp, totalt og per tema, er et anslag over tilgjengelige midler. Endelige bevilgede beløp kan avvike noe fra anslaget.
Prosedyren vi beskriver kan bli noe endret som følge av situasjonen som korona-pandemien forårsaker.
Om søknadsresultatene
- Søkt beløp
- Kr 4 213 600 000
- Tildelte midler
- Kr 433 700 000
- Mottatte søknader
- 540
- Innvilgede søknader
- 55
Prosjektnr. | Organisasjon | Prosjekttittel | Tema | Søkt beløp | Publisert |
---|---|---|---|---|---|
326039 | UNIVERSITETET I TROMSØ - NORGES ARKTISKE UNIVERSITET UIT CAMPUS TROMSØ | Characterization and Assessment of Structuring Connected to Auroral Dynamics using EISCAT_3D | N/A | N/A | 24.06.2021 |
326487 | Institutt for språk og kultur | Linguistic Economy through transfer Source Selectivity (LESS): A neurocognitive investigation of linguistic transfer in multilingualism | N/A | N/A | 24.06.2021 |
324835 | Institutt for informasjons- og medievitenskap | The Double-edged Sword of News Recommenders' Impact on Democracy (NEWSREC) | N/A | N/A | 24.06.2021 |
326532 | NORGES IDRETTSHØGSKOLE | Student athlete learning, psychosocial development, mental health and well-being in secondary school sport classes | N/A | N/A | 24.06.2021 |
326391 | STATISTISK SENTRALBYRÅ | The Gender Pay Gap: Firms, Children, and Unpaid Work | N/A | N/A | 24.06.2021 |
326285 | Institutt for geovitenskap | Methanotrophic communities in ice | N/A | N/A | 24.06.2021 |
326209 | Institutt for klinisk og molekylær medisin | The role of smooth muscle derived factors in colorectal cancer metastasis | N/A | N/A | 24.06.2021 |
325874 | FAKULTET FOR BIOVITENSKAP | Unveiling the evolutionary and functional impact of genomic structural variants of Atlantic salmon | N/A | N/A | 24.06.2021 |
325826 | NTNU VITENSKAPSMUSEET | Social dynamics and eco-evolutionary feedbacks in wild populations | N/A | N/A | 24.06.2021 |
325415 | Psykologisk institutt | Lifespan Memory Imaging Redux – Can Change in Activity Reconfigurations Be an Early Marker of Future Memory Decline? | N/A | N/A | 24.06.2021 |
325405 | FAKULTET FOR BIOVITENSKAP, FISKERI OG ØKONOMI | Bottom-sea ice Respiration and nutrient Exchanges Assessed for THE Arctic | N/A | N/A | 24.06.2021 |
325376 | FAKULTET FOR KJEMI, BIOTEKNOLOGI OG MATVITENSKAP | Degradation of lignin by bacteria | N/A | N/A | 24.06.2021 |
325334 | UNIVERSITETET I OSLO | Vulnerability of overwintering Arctic zooplankton to multiple stressors | N/A | N/A | 24.06.2021 |
325320 | HAVFORSKNINGSINSTITUTTET AVD BERGEN | TripGenWelfare: The influence of inbreeding and aberrant inheritance on welfare in gynogenic, triploid, and tetraploid Atlantic salmon | N/A | N/A | 24.06.2021 |
325305 | University of Oslo | DETECT and PROTECT – surviving insults to intracellular compartments | N/A | N/A | 24.06.2021 |
325260 | Psykologisk institutt | Antecedents of cross-cultural adaptation: A meta-analysis 1988-2025 | N/A | N/A | 24.06.2021 |
325245 | Institutt for spesialpedagogikk | The Choice Architecture of Admission to Education (ArcEd) | N/A | N/A | 24.06.2021 |
325205 | Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi, Universitetet i Oslo | Weaving the fabric of Elite Bonds (WEB) | N/A | N/A | 24.06.2021 |
325192 | Institutt for medisinske basalfag | CardioTarget: Development of targeted therapies for HFpEF | N/A | N/A | 24.06.2021 |
325188 | NORCE Samfunn/Helse VESTLAND | Provision of labour rights to migrant workers. (PROMI) | N/A | N/A | 24.06.2021 |
325041 | Senter for økologisk og evolusjonær syntese - CEES | Modelling the epidemiological dynamics of past and current zoonotic diseases in humans | N/A | N/A | 24.06.2021 |
324890 | HAVFORSKNINGSINSTITUTTET AVD BERGEN | MATUREWEL - Welfare gains based on revealing molecular roles of Vgll3a in salmon puberty | N/A | N/A | 24.06.2021 |
324882 | Psykologisk institutt | Imaging the change. Biological pathways for resilience and resistance to memory decline in older age. | N/A | N/A | 24.06.2021 |
324844 | CICERO SENTER FOR KLIMAFORSKNING | Right-wing populism and the political feasibility of climate policy | N/A | N/A | 24.06.2021 |
324794 | NORSK INSTITUTT FOR VANNFORSKNING | Hepatic 3D spheroids: the next generation of testing in toxicology (SPHERTOX) | N/A | N/A | 24.06.2021 |
324754 | Institutt for filosofi, ide- og kunsthistorie og klassiske språk | Narrative Hierarchies: Minor Characters in Byzantine and Medieval History Writing | N/A | N/A | 24.06.2021 |
324454 | UNIVERSITETET I STAVANGER ARKEOLOGISK MUSEUM | Viking beacons - Militarism in northern Europe | N/A | N/A | 24.06.2021 |
324437 | STIFTELSEN HANDELSHØYSKOLEN BI | Funding Frictions after the global financial crisis | N/A | N/A | 24.06.2021 |
324393 | Institutt for rettsvitenskap, filosofi og internasjonale studier | Perceiving voice and speaker - how we experience each other when communicating and what it does to us | N/A | N/A | 24.06.2021 |
324383 | NORSK UTENRIKSPOLITISK INSTITUTT | Reactions to state regulation of Islam in times of Daesh: compliance, collaborative autonomy, resistance (STATEISLAM) | N/A | N/A | 24.06.2021 |
324332 | NORGES TEKNISK-NATURVITENSKAPELIGE UNIVERSITET NTNU | Emotion Crafting: A Proactive View on Adolescents’ Pathways towards Desired Emotions | N/A | N/A | 24.06.2021 |
324305 | NTNU FAKULTET FOR MEDISIN OG HELSEVITENSKAP | THE ROLE OF HIPPOCAMPAL CAJAL-RETZIUS CELLS IN THE MATURATION OF THE HIPPOCAMPAL REGION | N/A | N/A | 24.06.2021 |
324207 | Institutt for spesialpedagogikk | Better equipped for school: Identifying children who needs extra language support in preschool | N/A | N/A | 24.06.2021 |
324201 | POLITIHØGSKOLEN | Investigating Contested Theories on Extreme-Right Terrorism | N/A | N/A | 24.06.2021 |
324137 | Institutt for biovitenskap | URGE-3D: Unraveling new gene dysregulation modules in cancer through integrated multi-constraint 3D genome modeling | N/A | N/A | 24.06.2021 |
324045 | MF VITENSKAPELIG HØYSKOLE | MEMOROBIA: Memorialisation of Romani enslavement in territories of contemporary Romania | N/A | N/A | 24.06.2021 |
326317 | Senter for materialvitenskap og nanoteknologi | Nano-structured porous networks of M70 ring-shaped clusters | N/A | N/A | 24.06.2021 |
326249 | Institutt for datateknologi, elektroteknologi og realfag | Enabling Highly Automated Cross-Organisational Workflow Planning | N/A | N/A | 24.06.2021 |
326241 | SINTEF MANUFACTURING AS | New principle for production of layered three-dimensional multi-material products | N/A | N/A | 24.06.2021 |
326238 | UNIVERSITETET I OSLO | POLARIS - evolution of the Arctic in deep time. | N/A | N/A | 24.06.2021 |
326218 | Institutt for fysikk og teknologi | Reducing toxicity in proton therapy through biological optimization | N/A | N/A | 24.06.2021 |
326014 | Institutt for geografi, Norges teknisk-naturvitenskaplige universitet | A pilot study of drivers and societal impacts of freshwater discharge from glacial systems in Norway and the Chinese Karakoram | N/A | N/A | 24.06.2021 |
325819 | NJORD | Mixing in Multiphase flows through Microporous Media | N/A | N/A | 24.06.2021 |
325574 | NTNU | A grand-canonical framework for ground and excited state properties of molecules with electron number fluctuations | N/A | N/A | 24.06.2021 |
325519 | Institutt for geofag | Global snow depths from spaceborne remote sensing for permafrost, high-elevation precipitation, and climate reanalyses | N/A | N/A | 24.06.2021 |
325231 | UNIVERSITETET I OSLO SENTRALADMINISTRASJON | SpecTraM: Accurate Prediction and Interpretation of NMR Spectra in Transition-Metal Complexes | N/A | N/A | 24.06.2021 |
325074 | Fysisk institutt | SPACEPROBE: Small-satellite Positioned ACcurate non-Equilibrium Plasma Resolving methodOlogy for particle-Bombarding Environments | N/A | N/A | 24.06.2021 |
325063 | Institutt for materialteknologi | Heterostructure optimization and novel epitaxy yielding chalcogenide-oxide magnetic bilayers | N/A | N/A | 24.06.2021 |
324818 | Institutt for fysikk og teknologi | In-situ quantification of CO2 flow and mobility control for improved carbon utilization and storage | N/A | N/A | 24.06.2021 |
324556 | CICERO SENTER FOR KLIMAFORSKNING | The role of anthropogenic dust in the present and future climate system | N/A | N/A | 24.06.2021 |
324555 | NJORD | FlowConn: Connectivity enhancement due to thin liquid films in porous media flows | N/A | N/A | 24.06.2021 |
324523 | Institutt for teoretisk astrofysikk | Oscillations in the Realistic Corona of the Sun | N/A | N/A | 24.06.2021 |
324442 | Institutt for elektroniske systemer | Middle Atlantic Ridge Study with Three-Dimensional Magnetotelluric novel Techniques | N/A | N/A | 24.06.2021 |
324388 | Institutt for maskin- og marinfag | HYDROMORE – HYDROdynamic Mooring analysis for Ocean Renewable Energy | N/A | N/A | 24.06.2021 |
324235 | Institutt for matematiske fag | Realistic Cryptography for Large-scale Applications | N/A | N/A | 24.06.2021 |
Meldinger ved utskriftstidspunkt 21. november 2024, kl. 14.58 CET