Innovasjonsprosjekt i næringslivet – fra avslag til suksess
Bedriften Fiskher AS fikk i fjor avslag på sin søknad om innovasjonsprosjekt for næringslivet, men ved neste forsøk ble det tilslag. Hva gjorde de for å nå opp?
Fiskher har fått tildelt 4,7 millioner kroner gjennom ordningen med innovasjonsprosjekt for næringslivet.
Pengene skal brukes til å forske bruk av på kunstig intelligens for å forutsi fiskens bevegelsesmønstre. Fiskher samarbeid med forskningssenteret NORCE i dette prosjektet.
– Som en liten, nyoppstartet bedrift, i konkurranse med etablerte selskaper fra hele landet, må jeg si at det er helt fantastisk hvordan virkemiddelapparatet har hjulpet oss hele veien. Dette åpner for unike muligheter, sier gründer og daglig leder i Fiskher, Trond Are Gjone.
Spisset søknaden i neste forsøk
Etter å ha fått avslag på sin første søknad, gikk Fiskher i gang med å forberede en ny søknad.
Hva gjorde dere annerledes i den neste søknaden?
- Vi spisset søknaden i henhold til veiledning vi fikk, men søknaden er hovedsakelig den samme. Vår samarbeidspartner i prosjektet, NORCE, gjorde det samme, og sammen fikk vi laget en søknad som stod til forventningene, forklarer Gjone.
Har dere tips til bedrifter som har fått avslag, men som vurderer å prøve igjen?
- Bruk Forskningsrådets veiledere godt. For meg, som har hatt noen år utenfor akademia, var jeg nervøs for at jeg måtte grave meg tilbake til tider med «akademisk språkdrakt» og vanskelige formuleringer i denne prosessen, men erfaringen med veiledningen var udelt positiv. Konkret og god.
Gjone sier at de er glade for å få tilgang til ressursene. Han legger til at bedrifter imidlertid bør være oppmerksomme på at ressursene benyttes til selve forskningen, som sjelden har det kommersielle aspektet med seg.
- Som kommersiell partner har vi ikke den samme økonomiske tilgangen. Skal du som kommersiell aktør ha noe ut av dette, må du derfor delta aktivt hele tiden, fastslår Gjone.
Meldinger ved utskriftstidspunkt 26. desember 2024, kl. 14.35 CET