Hvordan søke SkatteFUNN?
Det er lurt å sende inn søknad så tidlig som mulig på kalenderåret. Garantifristen er 1. september kvart år. Alle søknader sendt inn før denne datoen er garantert behandling innen utgangen av året og vi kan garantere at de kan få skattefradrag i inneværende år.
Gå rett til utlysningstekst og søknadsskjema. Du må ha en brukerprofil før du kan søke. Det oppretter du ved logge deg inn på Min side. Inne i søknadskjemaet finner du hjelpetekster som gir rettledning på hvordan søknaden skal fylles ut.
Det er viktig at du beskriver forsknings- og utviklingsaktivitetene (FoU-aktivitetene) klart og tydelig. Vi må forstå hva som er ny kunnskap og nye ferdigheter (video) og/eller hva som er nye varer, tjenester eller produksjonsprosesser (video) dere ønsker å forbedre. Det er også viktig at FoU-prosjektet er målrettet og avgrenset (video).
Tips til søknadsskrivingen
I søknadsskjemaet vil vi be deg om å beskrive prosjektet slik at vi ser om det er et forsknings- eller utviklingsprosjekt. Du vil få god veiledning underveis i søknadsskjemaet. Før du begynner på søknadsskjemaet må du være forberedt på å beskrive
- hva som er nytt i prosjektet
- hvilken FoU-utfordring (problemstilling) dere ønsker å løse
- hvilken metode dere skal bruke
- hvor mange arbeidspakker dere skal legge inn i budsjettet og hva dere skal gjøre i de ulike arbeidspakkene (video)
- hvilke aktiviteter og kostnader dere søker om skattefradrag for. Ikke alle aktiviteter kan få støtte, se aktiviteter som ikke kan få støtte.
Det er lurt å skrive søknaden selv
De fleste som søker SkatteFUNN skriver søknaden selv. Det er det gode grunner til. Bedrifter kjenner markedet og fagfeltet sitt best selv. Dere vet hvordan det som skal utvikles skiller seg fra løsninger som allerede finnes i markedet og utfordringene som må løses for å komme i mål. Mange bedrifter opplever det å fylle ut søknadsskjemaet som nyttig for planleggingen av prosjektet.
SkatteFUNNs brukerundersøkelser viser at bedriftene bruker typisk 20 timer totalt på SkatteFUNN-søknaden. De som utformer søknaden selv oppgir i snitt å bruke litt færre timer enn de som kjøper konsulenthjelp. Innvilgelsesraten er omtrent lik.
Send inn søknaden før 1. september
Du kan sende inn SkatteFUNN-søknader hele året, men søknaden må være behandlet før nyttår for å kunne få skattefradrag i inneværende år. Hvis du sender inn SkatteFUNNsøknad før 1. september, garanterer vi å behandle søknaden din ferdig i løpet av inneværende år.
Vi behandler søknader som kommer inn etter 1. september i kronologisk rekkefølge. Om vi har kapasitet vil vi rekke å behandle også søknader som kommer inn etter 1. september, men vi kan ikke garantere det. De søknadene som ikke blir ferdigbehandlet innen utgangen av året, blir overført og behandlet året etter og får da ikke skattefradrag for det første året. Det betyr i praksis at søknader for eittårige prosjekter som blir sendt inn etter garantifristen og som vi ikke rekker å behandle, blir trukket.
Trenger du hjelp til å komme i gang?
Forskningsrådet har verktøy og rådgivere som kan hjelpe deg. Vi kan hjelpe deg med både generelle og tekniske spørsmål. Vi kan dessverre ikke gjøre en forhåndsvurdering av skriftlig utkast til søknad og klage. Dersom vi vurderer at dere ikke beskriver FoU-innholdet i prosjektet godt nok i søknaden, kan vi be om mer informasjon før vi gjør en endelig vurdering.
Bruk lenkene under hvis du trenger hjelp.
- Prosjektkanvas er et verktøy som hjelper deg å vurdere selv om du har et forskning- og utviklingsprosjekt (FoU). SkatteFUNN gir støtte til nettopp FoU-prosjekter.
- Forskningsrådets regionansvarlige bor og jobber i regionene. De kjenner næringslivet godt og som vet hvem dere kan sparre med.
- SkatteFUNNs bransjeansvarlige fagrådgivere kan blant annet svare på faglige/bransjerelaterte spørsmål.
Velger dere å kjøpe inn tjenester for å skrive søknad til SkatteFUNN, bør dere være oppmerksomme på at bedriften er fullt og helt juridisk ansvarlig for innholdet i søknaden. Det er derfor viktig at bedriften er godt kjent med og kvalitetssikrer prosjektplan, budsjett og annen informasjon før søknaden sendes inn.
Meldinger ved utskriftstidspunkt 21. desember 2024, kl. 14.18 CET