Portefølje for helse
Porteføljen dekker hele bredden fra helsefremmende tiltak og forebygging, via diagnostikk, behandling og rehabilitering, til organisering og effektivisering av helse- og omsorgstjenestene. God folkehelse, trygge helsetjenester av høy kvalitet og en konkurransedyktig helsenæring er mål for Forskningsrådets innsats. Porteføljetyret skal videreutvikle porteføljen for å bidra til et bærekraftig helse-, omsorgs- og velferdstilbud til alle.
Overordnede planer for Helse
Møtedokumenter 2024
Saksliste og sakspapirer som ikke er undratt offentlighet publiseres før møtene. Møteprotokoll publiseres etter møtene, uten saker unntatt offentlighet og liste over avslåtte søknader.
- Sakspapirer porteføljestyremøte Helse 6-2024.pdf
- Vedtaksprotokoll porteføljestyremøte Helse 5-2024.pdf
- Vedtaksprotokoll porteføljestyremøte Helse 4-2024.pdf
- Vedtaksprotokoll porteføljestyremøte Helse 3-2024.pdf
- Vedtaksprotokoll porteføljestyremøte Helse 2-2024.pdf
- Vedtaksprotokoll porteføljestyremøte Helse 1-2024.pdf
Tidligere dokumenter
Ser du etter sakslister, møtereferater og protokoll for 2023 eller tidligere? Send e-post til post@forskningsradet.no for å få tilsendt dokumentene.
HelseOmsorg21-monitor - statistikk om forskning og innovasjon innenfor helse og omsorg
Les merPorteføljestyre for helse fra 1/1 -24
Porteføljestyret skal gi strategiske råd om forskning og innovasjon innenfor porteføljeområdet Helse, og gi støtte til prosjekter som bidrar til målene som er satt for porteføljen. Medlemmene er:
Ole A. Andreassen (Leder)
Dawit Shawel Abebe
Eirik Abildsnes
Tone Frost Bathen
Eric Breit
Ole Jesper Dahlberg
Sameline Grimsgård
Bettina Husebø
Tove Klæboe Nilsen
Susanna Siri
Frode Strisland
Joakim Sundnes
Marte Kvittum Tangen
Annica Øygard
Kontakt
Aktuelle arrangementer om helse
Relaterte prosjekter som har fått midler fra Forskningsrådet
- Artikkel
Musikk og lesing for et bedre liv med demens
At musikk kan vekke følelser og minner, vet vi. Forskningsprosjektet HOMESIDE har gitt oss ny kunnskap om hvordan musikk og lesing kan brukes for å skape en bedre hverdag for personer som bor hjemme og som lever med demens.
- Artikkel
Meitemark avslører radioaktiv forurensning
Økt global interesse for kjernekraft som et alternativ til fossile brensler, sammen med bekymringer rundt nukleær sikkerhet i konfliktsituasjoner, har gjort forskning på radioaktivitet viktigere enn noensinne.
- Artikkel
Digitalt overforbruk? 67 prosent av nordmenn føler dei er for mykje på nett
I ei tid kor digitale medium er ein uunnværleg del av kvardagen, ser vi også store utfordringar med overdriven bruk av desse. Forskingsprosjektet Digitox har teke tak i problematikken og bidrege til større medvit og meir dialog rundt digital fråkopling i samfunnet.
- Artikkel
Kan utdanning redde barns liv?
Kan utdanning vere nøkkelen til å få bukt med barnedødelegheit? Forsking viser at utdanningsnivået hos foreldre har ein kraftig innverknad på barns helse. Centre for Global Health Inequalities Research (CHAIN) avdekkjer overraskande funn om sosial ulikskap og global helse.
- Artikkel
Vil gi kreftpasientar rehabiliteringa dei treng gjennom digitale avgjerdsverktøy
Forskarane bak prosjektet CareScreen vil utvikle eit digitalt avgjerdsstøtteverktøy for å sikre at kreftpasientar får tilgang til meir effektiv rehabilitering. Vi inviterte dei til studio for å lære meir om prosjektet.
- Artikkel
Styrking av barnevernets samtaler gjennom kunstig intelligens
Med nye AI-drevne avatarer kan vi gi barnevernsansatte bedre verktøy for å trene samtaleferdigheter og engasjere barn i samtaler. Dette kan revolusjonere opplæringen av de ansatte og forbedre livene til utsatte barn.