Spør KI-samtaleroboten vår

Jobbe i Forskningsrådet: Kobler ny kunnskap til fremtidens utfordringer

Godt arbeidsmiljø, stor variasjon i arbeidsoppgaver og mulighet for kompetanseheving gjorde at Åsmund valgte Forskningsrådet som sitt nye arbeidssted. Les hvordan en av våre IT-medarbeidere beskriver arbeidshverdagen hos oss.

Ung mann med sjegg og kaps smiler lurt til kamera

Navn: Åsmund Haugen
Stilling: IKT-rådgiver for nytt søknadssystem

Hvorfor jobber du her?

– Det var flere faktorer som gjorde at valget falt på Forskningsrådet. Muligheten for å kunne komme inn i et nytt prosjekt helt fra starten betydde både sjansen til å få stort eierskap til produktet, samtidig som jeg kunne ha oversikt nok til å bidra med avgjørelser underveis. 

Teamet jeg jobber med har god variasjon av både nye utviklere og senior-utviklere. Dette gjør det mulig både å lære sammen og spørre om hjelp og veiledning fra de mer erfarne.

Jeg opplever at Forskningsrådet legger godt til rette for kompetanseheving, både innenfor det man jobber med, men også innenfor andre områder som kan være nyttige. Personlig planlegger jeg å ta flere sertifiseringer innen kort tid. 

Åsmund Haugen

Hvordan kjente du til Forskningsrådet?

– Tidligere jobbet jeg på et prosjekt relatert til forskningssektoren. Dette var i en organisasjon som aktivt søkte om bidrag til forskning fra Forskningsrådet. 

Hva er arbeidsoppgavene dine?

– Jeg er en del av et team som jobber med nytt søknadssystem for de som søker Forskningsrådet om midler. Det nye søknadssystemet omhandler alt fra innsending og svar på søknad, oppfølging av prosjekter underveis og rapportering. 

Hittil har jeg jobbet en del på tvers av løsningen, men mest med brukergrensesnitt relatert til "Min side". Som fullstack-utvikler har jeg også hatt muligheten til å arbeide med backend-logikk og fått bidra til planlegging og avgjørelser relatert til datamodeller.

I arbeidet med nytt søknadssystem ser vi aktivt etter hva vi kan bruke kunstig intelligens til. Vi har allerede hatt god nytte av kunstig intelligens (KI) for å skape både standardtekster, løsningsbeskrivelse og testdata for løsningen vår.

Hva har du blitt mest overrasket over ved Forskningsrådet etter du begynte?

– Det tok ikke lang tid etter at jeg startet i jobben før jeg visste at jeg hadde tatt det riktige valget.  

Miljøet her er kjempefint med en haug kjempehyggelig kolleger. Vi har et lite hierarkisk arbeidsmiljø og oppgavene er spennende og varierte. 

Åsmund Haugen

Helt i starten av prosjektet var det mye søkelys på å inkludere oss utviklere i designprosessen og det satte jeg stor pris på. Søkelyset var på å utvikle løsninger som tenkte nytt, i stedet for å bare digitalisere gamle løsninger. 

Og så vil jeg trekke fram kantinen, som er kjempebra. Her er det både et godt, variert mattilbud og shuffleboard. Det er også en positiv overraskelse at vi har bedriftshytte i Hallingdal. Den planlegger jeg å besøke i år.

Det har også vært en opptur med teamets kjempefine teambuildingkvelder. Her har vi hatt aktiviteter som Halloween-fest, virtual reality-arrangement og mordmysterier.  

Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?

– Fordi jeg jobber så mye med teknologi, ofte også etter jobb, er det viktig å finne tidspunkt for å av-digitalisere. Derfor liker jeg å gå tur, enten alene eller med venner. Er også med på ukentlige brettspill- og filmkvelder – det er kjempetrivelig.

Ledige stillinger

Søknadsfrist
23. feb.
2025
Søk nå

Kan du tenke deg å jobbe med energiforskning i Europakommisjonen i Brussel?

Det er ledig et engasjement i 100 prosent stilling som nasjonal ekspert ved Generaldirektoratet for forskning og innovasjon (DG RTD), enhet C2: Clean Energy Transitions. Stillingen har varighet i to år, med mulighet for forlengelse i ett år. Arbeidsstedet er Brussel, med tiltredelse i løpet av andre kvartal 2025. Arbeidsspråket er primært engelsk.

Søknadsfrist
24. feb.
2025
Søk nå

Vi søker rådgiver/seniorrådgiver i fast stilling til det juridiske teamet vårt

I Forskningsrådet har du nå muligheten til å bidra innenfor et unikt samfunnsoppdrag. De juridiske problemstillingene knyttet til virksomheten vår, er mange, med hovedvekt på personvern, forvaltningsrett, tilskuddsforvaltning, offentlighet og kontraktsrett.  Hos oss vil få jobbe selvstendig og du kommer til å ha en variert arbeidshverdag. Du vil jobbe tett med kollegaer og ledere med mange spennende utviklingsmuligheter.  Stillingen er plassert i avdeling for virksomhetsstyring.  

Søknadsfrist
24. feb.
2025
Søk nå

Vi søker lærlinger i service- og administrasjonsfaget

Er du lærevillig, nysgjerrig og klar for nye utfordringer etter sommeren? Forskningsrådet ansetter nye lærlinger i service- og administrasjonsfaget, og er på jakt etter elever fra VG2 som vi kan hjelpe fram mot fagprøven. Er dette deg? Si hei da, vel!

Søknadsfrist
24. feb.
2025
Søk nå

Lyst til å bli lærling i innholdsproduksjonsfaget?

Er du lærevillig, nysgjerrig og klar for nye utfordringer etter sommeren? Forskningsrådet er på jakt etter en ny lærling i innholdsproduksjonsfaget som vi vil hjelpe fram mot fagprøven. Er dette deg? Si hei da, vel! 

Søknadsfrist
24. feb.
2025
Søk nå

Lyst til å jobbe som IT-lærling i Forskningsrådet?

Er du lærevillig, nysgjerrig og har lyst til å jobbe i en fremtidsrettet IT-avdeling? Forskningsrådet er på jakt etter en ny lærling i IT-driftfaget som vi vil hjelpe fram mot fagprøven. Er dette deg? Si hei da, vel!

Søknadsfrist
6. mars
2025
Søk nå

Vi søker rådgiver/seniorrådgiver til en fast stilling i geovitenskap / naturvitenskap og teknologi

Vil du være med på å dele ut 1,5 milliard kroner til fri forskning? Har du bakgrunn fra naturvitenskap og teknologi og er opptatt av norsk forskning?

Bli oppdatert når nye stillinger legges ut:

Abonnér på stillinger

Meldinger ved utskriftstidspunkt 23. februar 2025, kl. 15.03 CET

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.