Raskere tildeling til innovasjonsprosjekter til høsten

Forskningsrådet åpner nå for at bedrifter som har et lovende FoU-prosjekt innenfor temaområdene "industri og tjenestenæringer", kan sende inn søknaden fra 15. august til 20. desember 2024. Temaområdene "energi og transport" og "mat og bioressurser" har søknadsfrist 16. oktober. 

Se utlysningen Innovasjonsprosjekt i næringslivet 2024

  • For temaområdet Industri og tjenestenæringer vil det tildeles midler i flere omganger, med antatt første tildeling  i oktober 2024 og den siste tidlig i 2025.  
  • Mange bedrifter ønsker fleksibilitet snarere enn en fast frist, og flere har også ønsket små og korte prosjekter. Bedriftene kan søke om 1 til 16 millioner kroner i støtte, for prosjekter med 1 - 4 års varighet.  
  • Prosjektsøknader innenfor temaområdene Energi og transport og Mat og bioressurser blir behandlet samlet etter fristen 16. oktober med tildeling i desember. For disse temaområdene er det andre begrensninger i søknadsbeløp og varighet, les utlysningen nøye.  
     

Innovasjonsprosjekter støtter bedrifter som skal gjennomføre innovasjonsprosjekter med høy grad av FoU. Prosjektene skal bidra til verdiskaping gjennom utvikling av nye produkter, prosesser eller tjenester i norsk næringsliv.  

Prosjektene som skal støttes må ha en plass på vei mot lavutslippssamfunnet, bidrar til samfunnsøkonomisk lønnsomhet, sprer kunnskap og skaper verdier for flere enn dem som utfører forskningen.

Vi oppfordrer alle som er interesserte i innovasjonsprosjekter eller som ønsker å sende inn en søknad om å delta på webinar 20. august kl. 13:00.

Meldinger ved utskriftstidspunkt 30. juni 2024, kl. 15.24 CEST

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.