International Arctic Science Committee – vi søker norske forskere til arbeidsgrupper

Forskningsrådet søker én norsk representant til hver av arbeidsgruppene terrestrisk, marint og samfunn/humaniora i IASC. Vil du delta eller har du en kollega som du kan nominere?

Forskningsrådet oppnevner norske representanter til arbeidsgruppene i den Internasjonale arktiske forskningskomiteen, International Arctic Science Committee (IASC). Det er to norske forskere i hver av arbeidsgruppene og vi søker nå ett nytt medlem til hver av arbeidsgruppene terrestrisk, marint og samfunn/humaniora. Oppnevning skjer fra 1. januar 2025 for en periode på fire år. 

Vi ser etter motiverte kandidater fra norske forskningsinstitusjoner som deltar aktivt i arktisk forskning. 

Du kan lese mer om oppgavene i arbeidsgruppenes mandat. Mer informasjon om IASC og den enkelte arbeidsgruppe finner du på IASC sine hjemmesider. De nærmeste årene har IASC fokus på det neste internasjonale polaråret, International Polar Year (IPY) 2032-33

Representantene skal delta aktivt på arbeidsgruppemøtene, i eventuell digital kommunikasjon, og etablere et uformelt vitenskapelig nettverk i Norge innen arbeidsgruppens fagområde. Normalt er det ett årlig fysisk arbeidsgruppemøte i forbindelse med Arctic Science Summit Week (ASSW). Forskningsrådet gir reisestøtte for deltakelse på ett årlig arbeidsgruppemøte, vanligvis til ASSW. Representantene skal skrive en kort sammendragsrapport til Forskningsrådet fra møtene. De enkelte arbeidsgruppene kan ha fysiske eller digitale møter utenom dette.  

Til nominasjonsskjema. Frist for nominering er 1. november 2024 k. 23:59

Meldinger ved utskriftstidspunkt 27. september 2024, kl. 00.53 CEST

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.