Nytt kunnskapsgrunnlag om inkludering

Utanforskapen til barn og unge blir forsterka i møte med eit fragmentert hjelpeapparat og mangel på treffsikker innsats. Dette blir ikkje løyst gjennom dagens utviklingsarbeid. Dette er eit av punkta i eit samanfattande kunnskapsgrunnlag som er oversendt Barne- og familiedepartementet frå den operative gruppa til samfunnsoppdraget.

Gruppebilete av den operative gruppa som har arbeida med samfunnsoppdraget inkludering og utanforskap
Framfor frå venstre: Gunnlaug Daugstad (Forskingsrådet), Marianne Lindheim (KS), Laila Hove (AVdir); Andre rad frå venstre: Wenche Mobråten (BufDir), Ellen Margrethe Carlsen (Hdir), Benedicte Wildhagen (DOGA), Bak frå venstre: Kirsten Viga Skretting (KS), Rita Bergersen og Yngvill R. Tømmerberg (Forskingsrådet). Ikkje til stades: Herdis Hølleland (HK-dir), Birgit Leirvik (Udir), Jo Morten Weider (Kulturtanken), Ole Johan Borge (Forskingsrådet)

Det er designbyrået Halogen som har samanstilt kunnskapsgrunnlaget.  

- I haust har vi jobba saman med systemdesignarar i Halogen for å kartleggje kunnskap, erfaringar og eksisterande program og verkemiddel som støttar opp under samfunnsoppdraget. Dette har vore nødvendig for å komme nærare kva mål, delmål, avgrensing og organisering samfunnsoppdraget bør ha i gjennomføringa, seier leiar for den operative gruppa, avdelingsdirektør Gunnlaug Daugstad i Forskingsrådet.   

Det er regjeringa som har teke initiativ til samfunnsoppdraget om inludering av barn og unge. Målet er å redusere talet på unge som står utanfor utdanning, samfunns- og arbeidsliv. Ei operativ gruppe skal foreslå organisering og konkrete mål for samfunnsoppdraget frå 2024 og framover.   

- Vi legg til rette for brei involvering frå samfunnet. I november og desember gjennomfører vi innspelsmøte, og dette kunnskapsgrunnlaget er sentralt i desse møta, seier Daugstad.   

Operativ gruppe består av representantar frå DOGA, Utdanningsdirektoratet (Udir), Helsedirektoratet, Direktoratet for høgare utdanning og kompetanse (HK-dir), Arbeids, og velferdsdirektoratet (AVdir), KS, Barne-, ungdoms –og familiedirektoratet (Bufdir), Kulturtanken og Forskingsrådet. Gruppa blir leia av Forskingsrådet.  

Les rapporten her.

Meldinger ved utskriftstidspunkt 30. juni 2024, kl. 14.07 CEST

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.