Skrive søknad
Det er lurt å være ute i god tid og bli kjent med utlysningsteksten og søknadsskjemaet når du skal skrive en søknad til Forskningsrådet.
Sju tips til eit vellykka arbeid med søknaden
Å skrive ein søknad til Forskingsrådet kan vere tidkrevjande, derfor er det viktig ikkje å snuble på målstreken. Her er sju tips til korleis du kan komme vel i mål.
Generelle krav til søknaden
Detaljert beskrivelse av krav til søknaden finnes i hver enkelt utlysning og i tilhørende søknadsskjema med veiledning, som alle søkere må sette seg inn i. Søknader som ikke innfrir kravene, blir avvist.
Vurderingskriteriet åpen forskningspraksis
Åpen forskning er nå innarbeidet i vurderingskriteriene for Forskerprosjekt og Kompetanse- og samarbeidsprosjekt på åpen forskningspraksis. Her forklarer vi hvordan du best kan svare på disse vurderingskriteriene nå du skal søke.
Informasjonssikkerhet, offentliggjøring og innsyn
Vi har klare retningslinjer for spredning og offentliggjøring av prosjektdata, håndtering av innsynsbegjæringer og sikring av sensitive data. Retningslinjene bygger på norsk lov.
Vi bruker standardiserte søknadstyper. Søknadstypen beskriver hvilke vurderingskriterier og krav som gjelder til søknaden. Se oversikten over disse.
Sette opp budsjett
Alle søknader om prosjektstøtte til Forskningsrådet skal ha et fullstendig budsjett.
Få gode tipsNår finansiering utgjør statsstøtte
Statsstøtteregelverket inneholder bestemmelser om hva slags aktiviteter som kan støttes, hvilke kostnader ved disse aktivitetene som kan dekkes helt eller delvis og hva som er maksimal støttegrad for de ulike aktivitetene.
Samarbeidspartnere og leverandører i innovasjonsprosjekter
Samarbeidspartnere i innovasjonsprosjekter med støtte fra oss, må være uavhengige. I tillegg må FoU-leverandører være uavhengige fra samarbeidspartnerne.