Evalueringen har pågått siden 2023, og den 7. april 2025 blir den nasjonale rapporten fra evalueringen lansert. Målet med evalueringen er å vurdere kvaliteten på norsk naturvitenskapelig forskning, forskningsvilkårene, og relevansen av forskningen for viktige samfunnsområder.
Fagevaluering av medisin og helsefag har funne stad sidan 2023. Og den nasjonale rapporten blir publisert 8. april 2025. Målet med evalueringa er å vurdere kvaliteten på forsking innan medisin og helsefag i Noreg.
Webinaret inneholder relevant informasjon til utlysningen om Forskning på miljø og naturverdier knyttet til mulig framtidig mineralvirksomhet på norsk kontinentalsokkel.
Bli med på den opne digitale kaféen vår for klyngje 6 i Horisont Europa! Europa og verda må takle klimaendringar og konsekvensane for menneske og miljø, ei veksande verdsbefolkning som treng mat og skape eit robust samfunn. Til det treng vi ei grøn og digital omstilling som inkluderer alle. Formålet med open digital kafé er å skape ein arena der deltakarane er villige til å dele spørsmål, utfordringar, idear, erfaringar og diskutere i fellesskap.
Forskningsrådet inviterer til informasjonsmøte om utlysningen senter for bærekraftig areal- og naturbruk.
Søkjarwebinaret passar for alle som er interesserte i forsking og innovasjon for bærekrafteige kommunale helse- og omsorgstenester. Det vil bli orientert om utlysinga Forskning og innovasjon for å styrkje berekrafta i kommunale helse- og omsorgstenester.
Vurderer du å søkje eller delta i ein Grønn plattform søknad til årets utlysing? I dette webinaret svarer vi på spørsmål du har om utlysinga.
Webinar: Kurset gir en introduksjon til Horisont Europa, EUs niende rammeprogram. (Nivå 1: kurs for nybegynnere.)
Horisont Europa har innført en ny type finansiering, kalt Lump Sum Funding - eller engangsfinansiering - for enkelte prosjektutlysninger. I dette kurset går vi igjennom alt du som søker på disse prosjektutlysningene trenger å vite om engangsfinansiering.
WEBINAR: A.2 - Dette kurset vil hjelpe deg å forstå hvilken type partnere du skal se etter i Horisont Europa, hvis du foreslår et samarbeidsprosjekt i Horisont Europa eller bare leter etter et konsortium å bli med i. Du vil lære hva som kjennetegner et vinnerkonsortium i Horisont Europa, og du vil få praktiske råd og verktøy som du kan bruke når du søker etter prosjektpartnere.
Kurset gjennomgår det som kjennetegner et vinnende Horisont Europa-prosjektforslag, og hva som skal til for å oppnå høy score og positive kommentarer under evalueringen. Kombinasjonen av praktiske presentasjoner, tips og historier, samt analyser av reelle evalueringsrapporter (ESR), vil sikre at du forstår de essensielle elementene som må være på plass i forslaget ditt for å gjøre det så konkurransedyktig som mulig. Nettkurset vil gå i detalj om evalueringsprosedyren og hvilke feil du bør unngå under søknadsskrivingg.
Marie Sklodowska-Curie Actions gir årlig rundt 1700 stipender til postdoktorstillinger. Hvis du vurderer et utenlandsopphold som postdoktor, eller ønsker å veilede en fremragende utenlandsk forsker som vil søke et MSCA Postdoctoral Fellowship ved en norsk institusjon, er nøye forberedelse viktig for å lykkes i konkurransen. Under dette webinaret får du informasjon og tips knyttet til utlysningen for 2025.
WEBINAR: Kurset kjøres i fem bolker à 1,5 timer i samme uke. Dette er et erfaringsbasert kurs der kursholderne deler av sin erfaring med EU prosjekter. Vi går gjennom oppbygningen av Horisont Europa og bakgrunnen for dem. I tillegg får kursdeltakere muligheten til å gjennomføre en topic-analyse som en øvelse til hvordan finne relevante utlysninger. Kursholderne går også gjennom hvordan skrive impact i EU søknader og veien videre når man først har fått et EU-prosjekt.
Vi arrangerer ein dialogbasert kafé om COST. Dette webinaret er spesielt berekna på deg som lurar på kvifor og korleis bli med i eit COST-nettverk, inkl. korleis delta i arbeidsgrupper for kvart enkelt nettverk.
Har du ein ny og spennande forskingsidé, men treng hjelp frå andre dyktige forskarar? Då kan ERC Synergy Grants vere noko for deg. Bli med på webinaret vårt for å lære meir.
MSCA Doctoral Networks (DN) er ei ettertrakta ordning som finansierer doktorgradsstipendiatar frå heile verda i europeiske forskarutdanningsnettverk. Nettverka, eller prosjekta, varar i fire til fem år, og kan finansiere 15 PhD-studentar i inntil tre år.
Meldinger ved utskriftstidspunkt 4. april 2025, kl. 16.17 CEST