
Bærekraftig fôr-konferansen 2025
- Hvor:
Festsalen, Munchmuseet, Edvard Munchs Plass 1, Oslo
- Passer for:
Næringsliv, forvaltning, forskning og andre som er opptatt av bærekraftig fôr til husdyr og fisk
- Pris:
Gratis
- Påmeldingsfrist:
Fysisk deltakelse torsdag 12. mars kl. 10.00 | Digital deltagelse torsdag 13. mars kl. 17.00
Om arrangementet
Velkommen til bærekraftig fôr-konferansen 2025.
Samfunnsoppdraget er i gang, og 13. mars er vi klare for konferanse. Som en del av samfunnsoppdraget om bærekraftig fôr til husdyr og fisk skal det arrangeres en årlig konferanse.
På den aller første konferansen vil vi ta opp flere av de store utfordringene vi møter i samfunnsoppdraget. Bli med på en inspirerende og interessant dag sammen med andre som er opptatt av bærekraftig fôr.
Konferansier for dagen er Solveig van Nes. Håkon Kronstad står for musikalske innslag.
Når du melder deg på, velger du om du ønsker å delta fysisk på Munchmuseet, eller om du vil følge konferansen digitalt.
Regelverkfrokost
Før konferansen starter inviterer Mattilsynet til regelverkfrokost (9.00 - 10.30), med gratis fysisk eller digital deltakelse. Invitasjon til fysisk deltakelse vil du få når du melder deg på konferansen (så lenge det er ledige plasser). For å følge direktesendingen, kan du registrere deg her.
Om frokosten: Norsk fôrregelverk har en nøkkelrolle i utviklingen av en mer bærekraftig fôrproduksjon og er knyttet tett til EU-regelverket. Regelverkfrokosten vil gi innsikt i regelverksutviklingen i EU og hva dette betyr for samfunnsoppdraget. Anton van den Brink, visegeneralsekretær i FEFAC, fôrprodusentenes bransjeorganisasjon i Brussel, og Stian Johnsen, Norges spesialutsending for matvareproduksjon, tar turen og vil dele verdifulle perspektiver med oss. Velkommen til en lærerik start på dagen.
Mingling og fôr-prat etter konferansen
Etter konferansen (fra ca. kl. 16.30) - inviterer Prosjekt: Framtidsfôr og nettverket Blå-grønt fôr-forum til mingling og fôr-prat.
Program
Velkommen
Nils Vagstad - leder av styringsgruppen for samfunnsoppdraget
Del 1
- Hvorfor et samfunnsoppdrag på bærekraftig fôr? Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss og landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen
- Globale bærekraftstrender. Lars Erik Mangset, Grieg Investor
- Næringens lønnsomme og bærekraftige valg. Henning Beltestad, Lerøy Seafood
- Hvorfor jobbe med nye råvarer? Hilde Faaland Schøyen, Fiskå Mølle
- Hva må til for å få endring og nå målene for samfunnsoppdraget? Debatt med Alfred Bjørlo (V), Torgeir Knag Fylkesnes (SV), Rasmus Hansson (MDG), Solveig Vitanza (AP) og flere. Debatten ledes av Aslak Bonde
Lunsj
Del 2
- Samfunnsoppdragets dilemmaer. Tor Eirik Homme, Grieg Seafood
- Synspunkter på bærekraft fra blå og grønn sektor. Anne Kjersti Bakken, Nibio og Shraddha Mehta, Sintef Ocean
- Fôrsatsing i Norge. Gudbrand Rødsrud, Borregaard
- Forskningens rolle i samfunnsoppdraget. Samtale med Bente Torstensen, Nofima, Geir Lasse Taranger, Hi, Finn Arne Weltzien, NMBU, Trond Dokken, Norce, Vegard Johansen, Sintef Ocean og Audun Korseth, NIBIO.
Kaffepause
Del 3
- 600 000 tonn nye norske råvarer i blå sektor innen 2034 - er det mulig? Vegard Denstadli, BioMar Norge
- Nye råvarer i løypa for kommersialisering. Korte innlegg om krill, mikroalger, gressprotein, sopp og insektsmel Maja Bævre-Jensen, Aker Qrill Company, Geir Henning Wintervoll, Finnfjord AS, Turid Mørkøre NMBU/Aller Aqua, Sigmund Røeggen, Bio3, Aleksander Solstad Ringheim, Invertapro
- Blå-grønt fôr-forum og Prosjekt: Fremtidsfôr forteller om prosjektene og inviterer til mingling med fôr-prat! Olav Fjeld Kraugerud og Lise Lotte Dalen
Avslutning
Kontakt
Felles e-post til sekretariatet
Sekretariatsleder
- Kjell Emil Naas, Forskningsrådet
Meldinger ved utskriftstidspunkt 6. mars 2025, kl. 21.29 CET
Viktig informasjon
Til utlysingane med søknadsfrist 12. mars. mars kl. 13.00 betener vi vakttelefonen +47 22 03 72 00 måndag 10. mars og tysdag 11. mars kl. 08.00–15.45 og onsdag 12. mars kl. 08.00–13.00.