Ung gutt i grønn genser. Gul dubinformet maske over venstre del av bildet
Seminar

Forskningssamtalen 2024: Er kunnskapssamfunnet i tidsklemme?

Hvor:

Øvre slottsgate 3, Oslo - Sentralen, Marmorsalen

Passer for:

deg som er nysgjerrig på hvilken forskning verden trenger nå

Pris:

Gratis

Påmeldingsfrist:

26. november 2024 kl. 13.00

26. nov. kl. 13.00–17.00

Om arrangementet

Arrangementet blir strømmet. Velg alternativet for digital deltakelse i påmeldingsskjemaet, så sender vi deg en lenke i forkant av arrangementet.

 

Nyhetsbildet preges av kriser, konflikter og usikkerhet, men også av ny teknologi, nye tanker og oppdagelser. For å kunne møte utfordringene og gripe mulighetene på en god måte, står kunnskap helt sentralt.

Har vi innsikt nok til å forstå tiden vi lever i og treffe kloke beslutninger? Har vi kompetansen, kapasiteten og innovasjonsevnen som er nødvendig for å utnytte mulighetene? Hvordan sikrer vi at kunnskapen kommer til nytte der den trengs? FNs bærekraftsmål skal nås innen 2030. Har kunnskapssamfunnet rett og slett havnet i tidsklemma?

Forskningsrådet inviterer til en samtale der vi retter oppmerksomheten mot internasjonale og nasjonale utviklingstrekk og hvordan de påvirker forskningens rolle i samfunnsutviklingen. Hvilken kunnskap er det behov for, og hvordan sikrer vi at denne kunnskapen blir realisert og tatt raskt i bruk?

På scenen denne dagen vil du få møte mennesker med unik innsikt i sine fagområder, glitrende forskningsformidlere og fremragende innovatører. Vi vil også dele ut Forskningsrådets priser, innovasjonsprisen og formidlingsprisen.  

Vi vil oppdatere programmet på denne siden etter hvert som det blir klart. Oppgitt tidsrom gjelder fra dørene åpner til de stenger. Selve scenearrangementet varer fra 13.30 til 15.30. Etterpå byr vi på en matbit og forfriskinger. 

 

Kontakt

Knut Dirk van der Wel

    Strategi, rådgivning og samfunnsdialog

Meldinger ved utskriftstidspunkt 27. september 2024, kl. 01.29 CEST

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.